Забере старість та позбавить від сварок: чому кожному варто придбати алое

21 грудня 2022, 04:43
Алое застосовується в народній медицині та в косметології. Але відома рослина ще й позитивною енергетикою та магічними властивостями.
Алое
Алое - це невичерпне джерело краси та здоров'я / Фото pixabay.com

Алое - популярна рослина, яку можна зустріти на підвіконнях у багатьох квартирах, причому навіть в тому випадку, якщо господарі - зовсім не квітникарі. Справа в тому, що алое (його друге ім'я - столітник) є дуже невибагливим в догляді, може легко переносити посуху і в цілому не доставляє клопоту. Водночас користі від алое сила-силенна - рослина можна використовуватися і в косметологічних, і в лікувальних цілях. Зокрема, дуже часто алое застосовують в народній медицині. Всім відома здатність столітника загоювати нариви, опіки і порізи. Але відомо алое не лише своїм цілющим впливом на організм, але ще і позитивною енергетикою.

Чим корисний алое в квартирі

Багато людей, які вірять в прикмети і забобони, обов'язково заводять алое в своїй квартирі, оскільки вважається, що ця кімнатна рослина позитивно впливає абсолютно на всіх членів родини та здатна принести в житло щастя і гармонію. Також столітник допомагає створити сприятливу атмосферу, при якій між домочадцями пануватиме взаєморозуміння і не буде конфліктів.

Наші предки активно застосовували алое для лікування недуг і вважали його своєрідним домашнім лікарем. Наприклад, його м'ясисті листя прикладали до відкритих ран для швидкого загоєння, а сік алое застосовували для боротьби з вірусними інфекціями і в якості природних ліків від нежиті. Змішаний з медом сік рослин використовували для того, щоби поліпшити апетит і зцілити шлунок.

відео дня

Вважається, що якщо поставити вазон з алое поруч з ліжком дитини, то рослина допоможе зміцнити імунітет і посприяє боротьбі з хворобами.

Про те, що алое - це невичерпне джерело краси, також відомо всім представницям прекрасної статі. Щоби виглядати чарівно, слід всього лише додати трохи соку столітника в косметичні засоби. Рослина нібито "забирає старість" і повертає молодість. До слова, зберігати таку косметику можна лише в холодильнику.

Алое - прикмети і забобони

Крім цілком практичних способів застосування алое існує думка ще й про те, що рослина може впливати на людину енергетично.

У народі кажуть, що столітник знижує агресивність і як губка вбирає негативну енергетику та погані емоції. Щоби члени сім'ї не сварилися, потрібно поставити кілька вазонів зі столітником в кімнаті, де люди найбільше проводять часу.

Алое може вберегти від псування, захворювань, заздрісників, тобто рослину можна використовувати як оберіг. Згідно з повір'ями, для цього потрібно завжди носити з собою в кишені або в сумці висушену стеблинку столітника в полотняної тканини. Щоби захистити свій будинок від недоброзичливців, потрібно висушити стебла рослини і підвісити їх над вхідними дверима.

Якщо хтось в родині серйозно хворіє, цій людині необхідно повісити на шию висушене листя столітника в мішечку з тканини. Згідно з прикметами, рослина вбере в себе всю негативну енергетику хвороби.

Допоможе алое і в романтичних стосунках. Якщо людина страждає від самотності й ніяк не може знайти свою другу половинку, необхідно вибрати 7 (за іншою версією - 13) найтовстіших листочків столітника і сушити їх в самому темному місці в квартирі впродовж дванадцяти днів. На тринадцятий день листя потрібно спалити, попіл зібрати і розсипати навколо оселі. У народі кажуть, що це приверне в життя людини кохання.

До слова, в деяких країнах в день весілля молодятам дарують букет з алое. Бутони не викидають, а садять в землю. Згідно з повір'ям, поки рослина пускає пагони, в сімейному житті пануватиме любов.

Алое цвіте - прикмета

Цвітіння алое - явище досить рідкісне в домашніх умовах, хоча в природі рослина цвіте регулярно. Але якщо вам вдалося домогтися того, щоб зелений улюбленець випустив стрілу, а на її верхівці з'явилися маленькі суцвіття - це відмінний знак.

Згідно з прикметами, алое цвіте лише в тому будинку, де панує хороша аура і присутні гармонія та щастя.

Поява квітів алое говорить про те, що домочадці перебувають під заступництвом вищих сил. Щоби дізнатися, скільки років триватиме щастя, необхідно порахувати кількість пелюсток.

Вірити чи не вірити в прикмети і забобони - справа кожного. Але якщо ця кімнатна квітка в результаті не лише прикрасить ваше підвіконня, але і принесе більше радості й щастя - це стане приємним бонусом.

Раніше Главред писав, що значить герань удома та які прикмети з нею пов'язані.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти