Навіщо лити пиво у сковорідку: хитрий трюк, який врятує кухонний інвентар

3 березня 2023, 18:00
Пиво допоможе позбутися однієї з найпоширеніших кухонних проблем.
Сковорода, пиво
Пиво врятує сковороду від нагару/ ua.depositphotos.com, УНІАН

Пиво є одним із найпопулярніших алкогольних напоїв у світі. Проте багатьох здивує, що він стане у нагоді не лише під час зустрічі з друзями, відпочинку після важкого робочого дня чи при перегляді футбольного матчу, а й для вирішення побутових проблем. Наприклад, проблеми, як очистити сковороду від нагару.

Напевно, багато з нас стикався з проблемою нагару на сковорідці. На жаль, такий кухонний інвентар не довго залишається в ідеальному стані після початку його використання. З часом на будь-якій сковорідці осідає шар жиру та інших забруднень, позбутися від яких не так то й легко.

У такій ситуації вирішити проблему допоможе пиво. Справа у тому, що в його складі крім ячменю та хмелю є також натуральні кислоти. Під час взаємодії із забрудненнями ці кислоти розчиняють їх, і відмити шар нагару стане набагато легше і простіше.

відео дня

Як очистити сковороду від нагару пивом

Якщо потрібно очистити сковороду від нагару з внутрішнього боку, достатньо буде налити потрібну кількість пива всередину посудини і залишити відмокати на 20 хвилин. Коли цей час мине, помити звичним способом.

Якщо потрібно очистити сковороду від нагару зовні, доведеться знайти якусь посудину, яка більша за неї за розмірами. В ту посудину ставимо сковорідку і заливаємо пивом, щоб покрилися усі забруднення. Залишаємо на 20 хвилин. Якщо шар нагару досить великий, можна залишити і на довше. Потім виймаємо посудину і миємо. Забруднення повинні відчищатися набагато легше.

Таким самим способом можна відчистити і каструлі, на яких з’явився шар нагару.

Раніше ми розповідали, як відчистити плиту від сильного нагару. Щоб відчистити сильно забруднену газову плиту, можна власноручно приготувати домашній засіб на основі гірчиці.

Також Главред розповідав, як відчистити решітку кухонної плити самостійно підручними засобами. Для цього можна приготуватися простий домашній засіб на основі чотирьох інгредієнтів.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти