Навіщо тенісний м'ячик в гаражі: хитрий лайфхак допоможе не "коцнути" авто

28 липня 2023, 01:30оновлено 28 липня 2023, 18:49
2478
Для чого водіям тенісний м'ячик - важливі поради для автолюбителів.
м'ячик, парковка
Як орієнтуватися по дзеркалах при заїзді в гараж / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/matuska, autotheme.info

Паркування в гаражі нерідко стає проблемою, особливо для початківця водія. Якщо автолюбитель вперше паркується в гаражі, йому кров з носа необхідний помічник.

Адже вкрай важливо при виконанні маневрів розраховувати на допомогу асистента, який зможе дати правильну підказку в потрібний момент. У свою чергу надійний помічник може підказати правильні повороти для найбільш правильної парковки автомобіля.

Не всі знають про те, що звичайний м'ячик для тенісу може стати незамінним помічником для початківців водіїв. Особливого значення його використання набуває під час паркування в гараж.

відео дня

Читайте на цю тему наш матеріал "Як не "вбити" авто: чому не можна глушити двигун з включеним кондиціонером".

Пояснення тут просте, адже використання тенісного м'ячика істотно знижує ризик ймовірного пошкодження автомобіля. Він стає просто незамінним помічником для водіїв.

Напевно кожен водій на початку свого стажу мав проблеми з тим, щоб правильно визначити габарити свого автомобіля під час паркування, особливо в гаражі. В цьому випадку може якраз допомогти тенісний м'ячик, який підвішують в гаражі.

Секрету тут немає ніякого: тенісний м'ячик закріплюють таким чином, щоб при максимальному в'їзді авто в гараж, він ледь торкнувся лобового скла. Це буде своєрідним сигналом водієві про те, що далі їхати не можна, і пора натиснути на гальмо.

Для водіїв підвішений в гаражі тенісний м'ячик стане справжньою паличкою-виручалочкою. Адже він зможе підказати необхідні для паркування габарити і дозволить уникнути пошкодження вашого залізного коня.

Початківець водій, який ще не до кінця контролює габарити свого авто, може використовувати хитрощі, паркуючись в гаражі. Для безпечного заїзду і виїзду з гаража вішають на стіни різні яскраві малюнки або плакати. Вони служать прекрасним орієнтиром при всюди в гараж і допомагають зберегти авто в цілості.

При парковці в гаражі нерідко водії заїжджають заднім ходом. Це й не дивно, адже виїжджати з гаража прямо набагато простіше і зручніше.

Порядок дій:

  • праве або ліве зовнішнє дзеркало опустіть вниз;
  • відрегулюйте його так, щоб ви бачити в ньому заднє колесо вашого авто;
  • до початку руху кермо викрутіть до упору в потрібному напрямку;
  • потрібно точно знати, що при русі заднім ходом, ви не створите перешкод іншим учасникам руху;
  • увімкніть задню передачу і почніть плавний рух в потрібному напрямку.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти