Навіщо у варення з абрикосів додають крохмаль: корисна хитрість досвідчених господинь

2 липня 2023, 16:36оновлено 12 липня 2023, 13:14
Простий секрет, який відомий небагатьом, здатний суттєво покращити зовнішній вигляд готового продукту.
Абрикосовое варенье, крахмал
Навіщо у варення з абрикосів додають крохмаль/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Коли сезон фруктів і ягід у розпалі, перше питання, яке цікавить більшість господинь – як варити варення. Такі шедеври кухонного мистецтва особливо будуть цінуватися взимку, коли вся сім’я залюбки буде ласувати такими смаколики, поки надворі тріщатиме мороз і падатиме сніг. Але для цього доведеться трохи постаратися і докласти своїх зусиль у літній сезон.

Одним із найпопулярніших є варення з абрикосів. Досвідчені господині під час його приготування вдаються до невеликої хитрості, що допомагає зробити кінцевий продукт просто неперевершеним. Але багато хто не знає, навіщо у варення для абрикосів додають крохмаль.

Господині, які щороку готують варення з різних плодів, знають, що найчастішою проблемою цієї страви є її консистенція. Дуже важко вгадати, скільки точно варто кинути різних інгредієнтів, щоб у підсумку варення було і не занадто густим, і не занадто рідким.

відео дня

Якщо ви любите готувати, радимо прочитати також такий матеріал: Навіщо класти лавровий лист у варену квасолю: результат буде неймовірним

Основна причина, чому варення може вийти рідким – якщо ягоди чи фрукти, які використовуються для його приготування, дуже соковиті. Найбільші проблеми з консистенцією можуть виникнути, якщо ви готуєте варення з полуниці, малини, вишні тощо. Також причинами надмірної рідкості можуть стати недостатній час варіння, замала кількість цукру і незнята пінка. А щоб зайва волога швидко випаровувалася і не залишалася у варенні, потрібно використовувати для варіння посуд з невисокими бортиками.

Але насправді є кілька природних згущувачів, які можуть загустити варення, якщо воно все-таки вийшло рідке. Загустити варення допоможуть:

  • крохмаль,
  • борошно,
  • манка,
  • желатин,
  • вівсяні пластівці,
  • панірувальні сухарі.

Як загустити варення крохмалем

Для цього крохмаль потрібно додати до готового варення, після чого знову поставити варення на вогонь і довести до кипіння. Варити кілька хвилин, зняти з плити та охолодити.

Але краще застосовувати кукурудзяний крохмаль, адже картопляний може надати варенню не дуже приємної нотки смаку.

Також варто пам’ятати, що чим довше ви будете варити варення з крохмалем, тим густішим воно буде.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти