Загадка розкрита: чому коти бояться огірків як вогню

20 грудня 2022, 22:07
Реакцію кота на огірок можна спостерігати вічно, але це може нашкодити тварині.
Кіт і огірок
Чому коти бояться огірків / скріншот YouTube

Кілька років тому в Інтернеті були вірусні відео, коли власники котів лякали своїх улюбленців огірком.

Все відбувалося таким чином: кішка спокійно їсть, а господар непомітно кладе поруч з нею огірок. Кішка обертається, бачить огірок і підстрибує від жаху.

Кішки бояться огірків і не тільки

Насправді огірки тут майже ні до чого - все залежить від обставин, при яких кішка з ними зустрічається.

Джилл Голдман, фахівець з поведінки тварин, пояснює, що кішки автоматично реагують на несподівану появу огірків, які зазвичай не лежать на підлозі — така поведінка називається "старт-рефлексом".

"При виникненні старт-рефлексу кішка часто намагається втекти якомога швидше і вже здалеку оцінити обстановку", - пояснив експерт.

Крім того, довгий огірок можна прийняти за змію, а змій бояться багато ссавців. Так що кішка може злякатися не тільки огірка, а й іншого предмета.

Важливе місце

Примітно, що огірки в роликах з'являлися поруч з місцем, де кішки їдять. Саме це місце тварина вважає самим, тому і реагує так несподівано. Доктор Роджер Магфорд, фахівець з поведінки тварин, також вважає, що справа не в огірках

"Реакція пов'язана з новизною і несподіванкою появи незвичайного предмета, потайки підібрався до кішки, поки її голова була в мисці з їжею", - пояснив експерт.

З огляду на думки фахівців можна прийти до висновку, що не варто травмувати психіку улюбленця, лякаючи його стороннім предметом біля миски з їжею.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти