Не бійтеся, це нормально: чому собаки їдять траву

19 грудня 2022, 10:15
1966
Існує кілька теорій, чому собаки їдять траву. Ми розбиралися, чи небезпечно це для тварини.
Пес
Чому собаки їдять траву / pixabay.com

Власники собак часто помічали, що їхні улюбленці "щипає" траву, хоч і є любителем м'яса.

Існує кілька теорій, чому тварини їдять траву:

  • бажання позбутися незасвоєної їжі;
  • проблеми з шлунково-кишковим трактом;
  • потреба урізноманітнити свій раціон.

Розберемося детальніше

Проблеми зі шлунком або кишечником виникають у собаки в тому випадку, якщо вона з'їла щось протухле, занадто гостре або солодке. У такій ситуації псу знадобиться вивести токсини з організму – для цього він буде їсти траву, викликаючи відрижку.

відео дня

Собака їх майже не жує, а проковтує цілком – в результаті, стінки слизової оболонки шлунка і кишечника дратуються і починають скорочуватися. Рослинність викликає відтік зайвої жовчі і змішується з неперетравленої їжею, формуючи кому, який вихованець і відригує.

При цьому трава є жорсткою клітковиною, і якщо вона все ж засвоюється, то в неперетравленому стані слід по всій довжині кишечника. Це стимулює його перистальтику, і дозволяє псу позбутися від запорів і застою в шлунку.

Собаки люблять жувати траву не для очищення шлунка, а просто заради смакових відчуттів. Це генетична пам'ять з давнини, коли раціон тварин не був таким збалансованим, як у наші дні.

Чи небезпечно собаці їсти траву?

У сільській місцевості або в дикій природі вживання трави не становить небезпеки для собаки. У місті контакти пса з рослинністю краще виключити через велику кількість важких металів, токсинів та інших шкідливих речовин, які потрапляють в повітря і потім осідають на рослинах.

Крім того, з'ївши траву, на яку потрапили біологічні сліди інших тварин, ваш вихованець може підхопити будь-яку інфекцію або яйця гельмінтів.

Уникнути зараження допоможе обов'язкова вакцинація, проте краще не допускати постійного контакту пса з міською рослинністю. Якщо ж ваш вихованець все ж з'їв траву на вулиці, не поспішайте відразу йти додому, щоб він не зіпсував несподіваною блювотою вашу підлогу або килим.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти