"Чекайте цунамі заражень": у ВООЗ попередили про спільну "атаку" штамів "Дельта" і "Омікрон"

14 грудня 2021, 13:52
Чиновниця Всесвітньої організації охорони здоров'я Марія ван Керкофе каже, що штам "Омікрон" все ж може певною мірою уникнути імунної відповіді.
Омікрон
У ВООЗ попередили про спільну "атаку" штамів "Дельта" і "Омікрон" / Reuters

Керівник відділу нових хвороб Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Марія ван Керкхове заявила про те, що світ вже найближчим часом зіткнеться з" цунамі " заражень коронавірусом COVID-19 – причому одночасно і штамом "Дельта" , і штамом "Омікрон". Таку думку чиновниця висловила в інтерв'ю авторитетного західному порталу El Pais.

"Я думаю, ми стикаємося з цунамі інфекцій у світі, як зі штамом "Дельта", переважаючий варіант в останні місяці, так і з" Омікроном", − сказала ван Керкхове.

Далі, представник ВООЗ закликала владу країн світу не чекати і діяти.

відео дня

"Нам необхідно покласти край пандемії. Нам необхідно знизити передачу вірусу до низького рівня, уникнути тяжкого перебігу хвороби за допомогою вакцинації і забезпечити своєчасне лікування. 2022 рік має стати роком, коли ми це зробимо", − зазначила ван Керк.

Чиновниця також додала, що, за попередніми даними, штам "Омікрон" все ж може певною мірою уникнути імунної відповіді, "але це не означає, що вакцини будуть марними.

читайте такожУ світі зафіксована перша смерть від штаму Омікрон

Нагадаємо, раніше головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі заявив, що новий штам коронавірусу Омікрон швидко поширюється по світу. Однак, за попередніми даними, цей штам COVID-19 може бути менш небезпечний, ніж Дельта.

10 грудня у ВООЗ заявили, що Омікрон може надати негативний вплив на пандемію. Однак ситуація ускладнюється тим, що фахівці фіксують збільшення заразності вірусу. Також у ВООЗ зазначили, що робити висновки про його легкий або, навпаки, тяжкий перебіг ще дуже рано.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти