Обізнані люди додають м'яту не тільки в чай: як використовують чудодійну рослину

7 жовтня 2022, 20:41
Корисні властивості м'яти можна використовувати в побуті, медицині, кулінарії та інших сферах.
рута
7 способів з користю використовувати м'яту / скріншот

Всі знають, що м'ята - лікарська рослина, яка володіє прекрасними лікувальними властивостями, але в більшості випадків її застосування закінчується на чаї з м'ятою.

Корисні властивості м'яти можна використовувати в побуті, медицині, кулінарії та інших сферах. Застосування м'яти досить широко.

Врах*йте, що наведені нижче поради можна використовувати тільки після дозволу лікаря офіційної медицини, так як будь-який засіб може мати протипоказання

відео дня

Допоможе зняти стрес

М'ята є прекрасним заспокійливим засобом, допомагаючи зняти при цьому тривожні відчуття.

Інгредієнт в страви

М'ята як пряність дуже широко використовується в кулінарії, її додають в різні соуси, для поліпшення аромату і смаку деяких напоїв і салатів.

Легке знеболююче

М'ята знімає спазми в животі, допомагаючи розслабити м'язи травного тракту, тим самим знімаючи спазми. Тому якщо на нервовому грунті раптом скрутило живіт, слід випити гарячий чай з м'ятою або ж просто звичайну теплу воду з м'ятою і лимоном.

Саме те при застуді

М'ята запобігає виникненню інфекційних захворювань, володіючи досить сильними антибактеріальними властивостями. При цьому регулярне включення її в раціон допоможе організму легше перенести, а то і зовсім захистити від грибкових або інших інфекційних захворювань.

Дасть бій головного болю

М'ята полегшує головний біль, якщо вона пов'язана зі спазмами судин. Звичайний теплий чай з м'ятою або ж просто тепла вода з додаванням невеликої кількості м'яти допоможе зняти спазм судин і полегшити головний біль.

Прожене мишей

За допомогою м'яти можна навіть здійснювати боротьбу з мишами. Для цього потрібно у дворі приватного будинку всього-на-всього посадити трохи м'яти. Чомусь миші і щури не люблять м'яту і будуть обходити ділянки з висадженої на них м'ятою стороною.

Заправка в салат

М'ята підходить як заправка до деяких овочевих салатів. Всього кілька листочків м'яти освіжать салат і подарують йому неймовірний аромат.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти