Баланс між задоволенням та користю: нутриціолог розкрила 3 секрети при схудненні

12 листопада 2021, 01:00
100
Експерт дала цінні поради щодо усвідомленого харчування.
Дієта
Секрети ідеальної ваги та красивого тіла / Pixabay

Неможливо просидіти на дієтах все життя, тому важливо перебудувати своє харчування так, щоб воно було для нас комфортним, корисним і приносило задоволення.

Нутриціолог Анна Макарова на своїй сторінці в Instagram зазначила, що усвідомлене харчування - це уважне ставлення до потреб свого тіла і здатність розпізнавати, що нам необхідно для гарного самопочуття.

"Усвідомлене харчування виключає насильство у вигляді голодувань або монодієт. Основний фокус-вміння прислухатися до себе і відокремлювати зовнішні чинники (звабливий вид їжі, перекус "за компанію", звичку) від наших справжніх бажань", - зазначила експерт.

відео дня

Крім загальної філософії усвідомленого харчування, пише Макарова, цей підхід пропонує масу корисних технік і прийомів, що допомагають знайти баланс між задоволенням, користю і якістю нашого харчування.

Концентрація

Сідаючи за стіл, постарайтеся виключити всі відволікаючі фактори, наприклад, приберіть смартфон і ноутбук. Ваша увага повинна бути спрямована на процес їжі і смакові відчуття, щоб не пропустити момент, коли ви наїлися і більше не хочете трапезу, радить фахівець.

читайте такожФу, я це не їм, або 8 способів привчити дитину до правильного харчування"Якщо ж ми одночасно їмо і гортаємо стрічку, наша увага зміщена на те, що відбувається в телефоні, а не на тарілці. Шанси переїсти або вийти з-за столу так і не відчути ситість при цьому величезні", - пише Макарова.

Темп

Їжте повільно і в спокійній обстановці. Прислухайтеся до своїх відчуттів, ретельно пережовуйте їжу, намагаючись розпізнати різні відтінки смаку. Дегустуйте кожне блюдо. Вдумливість і повільність дозволять вам отримати максимум задоволення від їжі та контролювати ступінь насичення.

Безоціночність

Усвідомлене харчування має на увазі відмову від поділу продуктів на "погані" і "хороші", "шкідливі" або "корисні". Не порівнюйте свій раціон з раціоном вашої приятельки або фітнес-блогера. Ваше харчування - це відображення ваших індивідуальних потреб, тому тут не доречні порівняння і ярлики.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти