Хворих може бути більше: інфекціоніст розповів, у чому головна загроза від "Омікрона"

19 грудня 2021, 05:50
На думку експерта, людям доведеться навчитися жити поруч з коронавірусом.
Хворих може бути більше: інфекціоніст розповів, у чому головна загроза від 'Омікрона'
Головна загроза "Омікрона" у його заразності / УНИАН

Найбільший мінус штаму "Омікрон" у тому, що він більш заразний, ніж усі інші штами коронавірусу.

Хвора людина може інфікувати більше людей навколо себе, розповів інфекціоніст, доцент кафедри інфекційних хвороб Юрій Сухов на телеканалі "Україна 24".

"У порівнянні з "Дельтою", ми можемо поки говорити, аналізуючи ситуацію в усьому світі, що "Омікрон" легше протікає. Але мінус в тому, що людина, хвора "Омікроном", стає більш заразною, ніж якби вона заразилася "Дельтою", класичним штамом "Бета" або якимось іншим штамом. Тому що в цьому випадку вірусних частинок виділяється більше чисто технічно", – зазначив Сухов.

За його словами, людство повинне навчитися жити поруч з коронавірусом, тому що з планети він уже не зникне.

"Нові штами вірусу були й будуть. Ми це знаємо з того ж грипу, який досліджується десятки років. Минулого року вже довели, що кожні 12 днів якийсь новий різновид буде... Інша справа що, за законами інфекційних хвороб, за законами епідеміології, рано чи пізно цей вірус повинен до людей адаптуватися і протікати сприятливіше. Це стратегічно хороша новина", – сказав медик.

Нагадаємо, в Україні 18 грудня, повідомили про перший виявлений випадок зараження "Омікроном". Як зазначив очільник МОЗ Віктор Ляшко, людина, інфікована цим штамом коронавірусу, повернулася з Об'єднаних Арабських Еміратів.

У Єврокомісії раніше зазначали, що штам коронавірусу "Омікрон" дуже швидко поширюється і може стати домінуючим у Європі вже до середини січня 2022 року.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти