"Омікрон - найсерйозніша загроза охороні здоров'я в світі": заява міністрів "Великої сімки"

17 грудня 2021, 11:42оновлено 17 грудня 2021, 13:11
Як кажуть чиновники, влада країн Європи повинна подбати про те, щоб населення максимально було провакциновано - причому в досить стислі терміни.
коронавірус Омікрон
Штам коронавірусу "Омікрон" / Reuters

Омікрон – новий штам коронавірусу COVID-19 став найсерйознішою загрозою для глобальної охорони здоров'я. Про це йдеться в заяві міністрів охорони здоров'я країн "Великої сімки".

На тлі його стрімкого поширення, кажуть чиновники, країни Європи повинні подбати про те, щоб населення максимально було провакциновано.

"Міністри глибоко стурбовані зростанням кількості випадків захворювання COVID-19, пов'язаних з Омікроном. Вони погодилися з тим, що ці події слід розглядати як найсерйознішу поточну загрозу для глобального охорони здоров'я", – заявили вони.

відео дня

Крім того, чиновники МОЗ країн G7 відзначили важливість тісної співпраці в цьому контексті, яке передбачає відстеження та обмін даними щодо мутованого штаму COVID-19. Вони вважають, що це стане ключем до вирішення ситуації, що швидко розвивається.

читайте такожУ Єврокомісії розповіли, коли штам "Омікрон" домінуватиме в Європі

Нагадаємо, на даний момент штам коронавірусу Омікрон виявили вже в 77 країнах світу. Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебреісус вважає, що нових карантинних обмежень не уникнути. За його словами, Омікрон швидше за все присутній вже в навіть в тих державах, в яких його ще не зафіксували.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн вважає, що Омікрон може стати домінуючим в Європі вже до середини січня 2022 року.

В Україні новий штам коронавірусу Омікрон може з'явитися дуже скоро. У Раді національної безпеки і оборони України припускають, що це можливо на поточному тижні з 13 по 19 грудня.

Тим часом лікарі уточнили симптоми штаму коронавірусу Омікрон. Вони збігаються з симптомами звичайної застуди.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти