Болять і набрякають ноги - Комаровський назвав причини та способи вирішення

29 грудня 2021, 03:53
4827
Перш за все, доктор настійно рекомендує йти до фахівця.
Болять і набрякають ноги - Комаровський назвав причини та способи вирішення
Що робити якщо набрякають ноги / скриншот

Відомий український лікар Євген Комаровський назвав причини набряклості та болю в ногах, і розповів як діяти в таких випадках.

"Перш за все ви повинні розуміти, що необхідно визначитися з діагнозом. Людські ноги не повинні набрякати. Може проблема з судинами або з венами? Може потрібно взуття змінити? Я б дуже хотів, щоб для початку Ви звернулися до лікаря за діагнозом", - радить педіатр на своїй сторінці в Instagram.

Комаровський зазначив, що біль або набряклість ніг можуть викликати кілька факторів.

відео дня

"Як правило, ноги втомлюються і набрякають тоді, коли ви не виконуєте стандартних рекомендацій щодо здорового способу життя. Щоб ноги не набрякали і не хворіли людина повинна мати нормальну кількість фізичних навантажень. Вам необхідно задуматися про вашу вагу, спосіб життя, артеріальний тиск, кількість солі, яку ви вживаєте", - заявив доктор.

читайте також"Я вас моторошно здивую": доктор Комаровський розкритикував популярний напій, назвавши йому альтернативуЯкщо ж у вас набрякають і болять ноги, доктор Комаровський радить лягти, підклавши під них, наприклад, подушку, або користуватися компресійною білизною - панчохами або шкарпетками.

Раніше Комаровський назвав три діагнози, яких насправді не існує в доказовій медицині. Це вегетосудинна дистонія, дисбактеріоз і діатез. Ці "хвороби" лікарі лікують стандартним набором засобів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти