Буде пишно цвісти: як приготувати найкраще добриво для герані з одного препарату з аптечки

14 лютого 2022, 04:22оновлено 15 лютого 2022, 12:25
34060
Щоби продовжити цвітіння герані, рослину можна пригостити підгодівлею, яку легко приготувати в домашніх умовах. Вам знадобиться лише йод.
герань
Йод - незамінне добриво для герані навесні / Фото pixabay.com

Герань або пеларгонія - невибаглива і красива рослина, яку можна зустріти на підвіконнях як початківців, так і досвідчених квітникарів. Рослина не вимоглива і відрізняється красивим і пишним цвітінням. Щоби продовжити цвітіння, герань можна пригостити підгодівлею, яку легко приготувати в домашніх умовах. Вам знадобиться всього лише один препарат з вашої аптечки - це йод.

Добриво з йоду для герані - користь

Підгодівля з йодом прискорює процес формування зав'язей та допомагає рослині активно розвивається у весняно-осінній період. Крім того, це добриво покращує засвоєння рослинами азоту, що, в свою чергу, позитивно позначається на зростанні листяної маси і зміцненні імунітету. Також йод захистить герань від таких хвороб як борошниста роса і фітофтороз.

Як зрозуміти, що герань просить її "погодувати"

Сигналом того, що пеларгонія потребує підгодівлі, служить зміна стану рослини: листочки стають млявими і починають всихати. Якщо не вжити термінових заходів, то рослина повністю втратить листя або в гіршому випадку зовсім зачахне.

Як приготувати добриво для герані вдома

Йод в чистому вигляді для підгодівлі пеларгонії застосовувати не можна. Його слід додавати у воду, причому в дуже обмеженій кількості. Найкраще розбавляти йод в дощовій або відстояній воді. Деякі квітникарі рекомендують її злегка підігріти.

На один літр рідини досить однієї краплі йоду. Для дуже ослаблених рослин допускається до трьох крапель.

Поливати герань розчином йоду потрібно рівномірно та під самий корінь квітки ближче до бічних стінок вазонів. Вносити добриво краще у вологий ґрунт, щоби не обпекти коріння.

На одну рослину не варто використовувати більше 50 мл рідини.

Поливати герань розчином йоду можна не частіше одного разу на три-чотири тижні.

До слова, щоби герань мала пишне й зелене листя, її можна поливати водою з нашатирним спиртом.

Щоби приготувати розчин, в двох літрах води розчиніть 10 крапель спирту і вилийте по 250 мл розчину в горщик об'ємом 5 літрів. Якщо горщик поменше, то і розчину потрібно буде менше.

читайте такожВоскресить навіть майже мертву квітку: як приготувати вдома дешеве і найефективніше добриво

Раніше Главред писав, що цукор допоможе надовго зберегти свіжість букета зрізаних троянд. Щоби троянди довше стояли у воді, можна використовувати і інші лайфхаки. Ці способи доступні кожному, адже знадобиться лише те, що завжди є під рукою.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти