Будуть пишно цвісти: цукор - перевірене добриво для всіх рослин, яке завжди є під рукою

6 лютого 2022, 05:01
Навіщо у квіти додають цукор? Відповідь проста: рослинам, як і людям, потрібна глюкоза. Якщо ваша квітка зачахла, може вам просто потрібно підсолодити їй життя.
квіти, цукор
Цукор як добриво застосують практично для всіх кімнатних рослин / Фото ua.depositphotos.com, pixaby

Солодощі багато хто любить, особливо сильно нам хочеться чогось солодкого в холодну пору року. Кімнатні рослини в цьому від людей не відрізняються і теж відчувають потребу в глюкозі. Главред розібрався, як приготувати добриво для квітів в домашніх умовах із цукру.

Цукор як добриво для кімнатних рослин

Цукрову підгодівлю добре застосовувати в осінньо-зимовий період, адже світловий день скорочується, температура повітря знижується, і наші зелені улюбленці як ніколи потребують поживних речовин.

Внесення у ґрунт цукрової підгодівлі сприятливо впливає на кімнатні рослини – вони активно ростуть, цвітуть, виглядають здоровими і міцними.

відео дня

В принципі, підгодовувати рослини глюкозою можна не лише восени або взимку, але і в будь-який інший час року, якщо вони відчувають дефіцит ультрафіолету. Тобто цукрова підгодівля корисна для рослин, які живуть у затемненій ділянці будинку або квартири.

Як зрозуміти, що рослині потрібна глюкоза

  • сильно сповільнилося зростання;
  • листя стали блідим, а стебла витягнулися вгору і стали тонкими;
  • листя зменшилося у розмірах;
  • листя починає жовтіти і обсипатися;
  • рослина довгий час не цвіте.

Цукор як добриво для квітів - способи застосування

Найпростіший спосіб внести цукрову підгодівлю - це засипати ложку цукру прямо у вазон, а зверху полити водою.

Другий спосіб застосування цукрового добрива для кімнатних квітів вважається ефективнішим. В цьому випадку цукор потрібно розвести у воді. Цукровий настій готують з розрахунку 1 ч.л. цукру на півлітра відстояної води. У рідкому вигляді глюкоза потрапляє на все коріння квітки, тому краще працює.

До слова, замість цукру квіти можна підгодовувати і глюкозою, яка продається в аптеці. Одну-дві таблетки необхідно розчинити в літрі води.

Отриманий розчин повинен застосовуватися одразу після приготування. А проводити подібну підгодівлю краще раз на місяць.

читайте такожУдома запанує гармонія: дешеве і перевірене добриво змусить фіалки цвісти цілий рік

Які кімнатні рослини люблять цукор

Цукор підходить як добриво практично для всіх кімнатних рослин. Особливо така підгодівля корисна для квітучих культур. Якщо застосовувати це просте добриво, яке можна приготувати в домашніх умовах, то період цвітіння значно зросте, листя стане більш насиченого кольору і збільшиться в розмірах.

Цукрові підгодівлі люблять великі рослини, зокрема, фікуси. Також "солодощі" сподобаються кактусам, трояндам, драценам і фіалкам.

Раніше Гловред писав, що цукор допоможе надовго зберегти свіжість букета зрізаних троянд. Щоби троянди довше стояли у воді, можна використовувати і інші лайфхаки. Ці способи доступні кожному, адже знадобиться лише те, що завжди є під рукою.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти