Що не можна робити після похорону рідної людини: найважливіші поради і заборони

13 липня 2023, 05:00оновлено 14 липня 2023, 16:13
38814
Багато хто навіть не здогадується, чому після похорону не можна ходити в гості і навіщо завішувати дзеркала в будинку з небіжчиком.
кладовище, похорон, траур
Що не можна робити в день похорону родича / Колаж: Главред, фото ua.depositphotos.com

Похорон - найсумніший і одночасно складний день. Це таємнича церемонія, під час якої відбувається прощання з близькою людиною, а її душа відправляється в Царство Боже.

Існує безліч прикмет, які стосуються того, як потрібно готуватися до похорону рідної людини, що не можна робити на кладовищі і після похорону.

Якщо вас цікавлять такі матеріали, то пропонуємо вам ознайомитися з таким: 5 речей, які не можна робити на кладовищі, щоб не накликати біду.

відео дня

Главред розібрався, що не можна робити перед похоронами:

1. Не можна прати і прибирати. Вважається, що прати речі і займатися прибиранням не можна до моменту, поки з дому не буде винесено тіло покійної людини. Найкраще робити це вже після поховання, адже інакше це буде вважатися образою чесного імені померлого.

2. Залишати небіжчика одного в кімнаті. Обов'язково потрібно стежити, щоб в приміщенні з небіжчиком був хтось поруч. Водночас не можна допускати домашніх тварин.

3. Не можна підіймати предмети з землі. Вважається, що подібна дія буде робити живу людину ближчою до небіжчика.

4. Не можна лузгати насіння. Якщо людина буде лузгати насіння в день похорону або кидати лушпиння на землю, то це буде розцінюватися як неповага до покійної людини.

5. Не можна цокатися чарками і лаятися. Така дія ображає світлу пам'ять померлого.

6. Чи можна митися перед похоронами? Відповідь проста - ні. Вся річ у тому, митися і стригтися перед похоронами не можна, бо це може стати вираженням неповаги до небіжчика і залучити біду.

Що не можна робити при прощанні з померлим

1. Кровним родичам не можна нести труну. Вважається, що "кров тягнеться до крові" і близькі покійної людини ризикують наблизити свою власну кончину, якщо будуть нести труну близької людини.

2. Не можна йти перед труною. Якщо стати перед труною з тілом покійного, то ви ризикуєте перебрати на себе негативну енергетику, що незабаром може залучити біду або хвороба.

3. Не можна дивитися на похорон через скло. Якщо ви залишаєтеся вдома, то не потрібно дивитися на процесію навіть через вікно. Ви будете ризикувати привернути до себе великі проблеми, пов'язані з енергетикою і здоров'ям.

4. Вагітним і дітям не можна бути на похоронах. Вважається, що діти та вагітні жінки мають слабше енергетичне поле.

5. Не можна класти в могилу живі квіти. У труну або могилу найкраще класти штучні квіти і особисті речі покійного.

6. Не діставати з могили речі, якщо вони впали. Навіть якщо ви впустили в могилу покійної людини свій мобільний телефон, гроші, паспорт або інші речі, не варто намагатися їх звідти дістати. В такому випадку ви ризикуєте наблизити дату своєї смерті. Особливо це стосується поховання кровних родичів.

7. Потрібно надягати темний одяг. Раніше Главред детально пояснював, чому на похорон надягають чорне.

Що не можна робити після похорону

Перші 40 днів після смерті людини є неймовірно складним періодом. У народі переконані, що в цей час душа людини намагається знайти шлях в Царство Боже і покинути світ живих. Однак багато припускається помилок, через які людина не зможе спокійно відійти в інший світ.

Ми розібралися, що не можна робити після похорону рідної людини:

1. Після похорону не можна заходити в гості. Вважається, що після похорону близької людини не варто йти в гості, бо можна принести з собою біду.

2. Чи можна після похорону йти додому? Не просто можна, а навіть потрібно. Вся річ у тому, що після похорону душа людини обов'язково прийде попрощатися.

3. Не можна відкривати дзеркала. У перші 40 днів після похорону потрібно тримати закритими всі дзеркала, навіть найменші і найбільші. Завішати їх можна рушниками або іншою тканиною. Вважається, що через відкритих дзеркал душа людини не зможе знайти шлях, щоб відправитися в інший світ.

4. Не вмикати телевізор. Телевізор порівнюється з дзеркалом. Саме через це до 40 днів після похорону не можна включати телевізор. Його краще взагалі завішати, як і дзеркала.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти