Щоб не було соромно поставити перед гостями: 5 експрес-способів, як відмити наліт від чаю у чашці

8 лютого 2023, 19:34
Чайний наліт на чашці може зіпсувати усе чаювання. Адже так хочеться, щоб посуд, який ми ставимо перед гостями або яким користуємося самі, був ідеально чистим.
Чашка, чай, посуда, мыть посуду
Є декілька ефективних способів, як швидко відмити наліт від чаю у чашці/ pixabay.com, ua.depositphotos.com

Якщо девіз "ні дня без чаю" – це про вас, то напевно вслід за такою традицією чаювання вас також переслідує проблема, як прибрати наліт з чашок. Досить часто після вживання такого ароматного і корисного напою багато хто не заморочується з миттям посуду і просто споліскує його під проточною водою. "А що? Там же ж просто був чай", – одразу виникає у голові під час такого "експрес-миття".

Але не все так просто. Адже після постійного використання чашок для чаю всередині з часом з’явиться неприємний наліт. І якщо його не усунути якомога раніше, потім очистити чайний наліт буде важче. Особливо часто виникає питання, чим почистити білі кружки, адже на них такі чайні сліди найбільш помітні.

Главред зібрав 5 способів, як прибрати наліт від чаю на чашках, не витративши на це занадто багато часу.

відео дня

1. Сода

Прибрати наліт з кружки, навіть якщо він стійкий, допоможе звичайна харчова сода. Спочатку намочіть чашку водою всередині. Потім потрібно насипати в неї невелику кількість соди і добре потерти жорсткішою стороною губки, поки забруднення не зникнуть. Чим стійкіший наліт, тим довше доведеться терти.

Далі залишиться лише добре сполоснути чашку, і від забруднень не залишиться ні сліду.

2. Лимонна кислота і сіль

Потрібно у вологу чашку насипати по четвертині чайної ложки лимонної кислоти і дрібної солі. Далі, як і в попередньому способі, добре потерти чашку всередині жорсткою стороною губки і сполоснути водою.

3. Перекис водню

Потрібно змочити ватний диск перекисом водню і потерти чашку зсередини. Після цього залишити її на кілька хвилин і потім добре прополоскати у воді. Але цю процедуру краще робити у гумових рукавичках.

4. Зубна паста

Якщо ви шукаєте спосіб, чим розчинити чайний наліт, стане у нагоді також зубна паста. Потрібно нанести невелику її кількість на чисту стару зубну щітку і потерти внутрішню поверхню посуду. Наліт "як рукою зніме". Після цього добре прополощіть чашку.

5. Сіль

Ще один чудовий спосіб, як очистити чашки – застосувати сіль. Потрібно насипати всередину невелику кількість солі і добре потерти губкою, потім сполоснути у воді.

Раніше Главред розповідав про 5 способів, як відмити наліт від чаю в термосі. Очистити термос від нальоту не так уже й легко через його форму, але є кілька способів, які допоможуть це зробити без особливих зусиль.

Також раніше ми розповідали про 5 способів, як очистити сковороду від нагару за 5 хвилин. Не обов’язково купувати дорогу магазинну хімію. Є низка ефективних народних способів, як очистити сковороду від нагару та жиру в домашніх умовах.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти