Дієтолог назвала незвичайний продукт для зниження тиску

14 листопада 2021, 02:28
Дієтолог також особливо додала, що через численні корисні властивості даний продукт медики рекомендують додавати в раціон всім гіпертонікам.
Насіння Чіа
Дієтолог назвала незвичайний продукт для зниження тиску / flickr.com

Насіння чіа є ефективним продуктом для зниження артеріального тиску. Про це в коментарі РИА Новости дієтолог Ольга Чунтонова.

За словами фахівця, насіння Чіа, які користуються особливою популярністю серед прихильників здорового способу життя, робить серйозний вплив на серцево-судинну систему.

"Насіння чіа впливає на артеріальний тиск. Жирні кислоти, що входять до складу насіння, дозволяють знизити рівень холестерину в крові, що є хорошою профілактикою атеросклерозу. Очищаючи стінки судин від атеросклеротичних бляшок, насіння запобігають хворобам серцево-судинної системи. У складі у великій кількості є магній і калій, які впливають на показники артеріального тиску", — сказала Чунтонова.

відео дня

Дієтолог також додала, що через перераховані властивості насіння Чіа рекомендують додавати в раціон гіпертонікам. Однак при низькому тиску їх вживати не варто, щоб не спровокувати ще більше зниження артеріального тиску.

читайте такожВисокий кров'яний тиск: шість ознак того, що вам потрібно негайно звернутися до лікаря

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що дієтолог Світлана Фус попередила, що насіння льону протипоказані дітям до трьох років. Вони можуть нашкодити всім людям, у яких є камені в жовчному міхурі, і конкретно жінкам, у яких є гінекологічні захворювання.

До того Фус повідомляла, що є три важливих правила здорового харчування, перше — має бути гармонійне співвідношення енергії, яку людина отримує з їжею протягом дня, і енергії, яку він витрачає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти