Топ-5 невибагливих квітів: домашні рослини, за якими не треба доглядати

7 грудня 2022, 13:58оновлено 8 грудня 2022, 10:13
Багато кімнатних рослин прикрасять інтер'єр і не вимагатимуть особливого клопоту. Главред склав список невибагливих кімнатних рослин - з ними впорається і новачок.
1670413076-7542.jpg
Домашні рослини, за якими легко доглядати - список / Фото ua.depositphotos.com

Кімнатні рослини безумовно прикрасять будь-який інтер'єр і зроблять його затишнішим, а ще благотворно вплинуть на мешканців квартири. Але в сучасному світі не кожен може знайти час для того, щоби приділяти достатньо часу для догляду за зеленими улюбленцями. Але якщо все ж таки хочеться прикрасити підвіконня кімнатними рослинами, вихід є - зупинити свій вибір на таких квітах, які невибагливі в догляді та комфортно почуватимуться, навіть якщо ви забудете їх полити. Главред розібрався, які домашні квіти найневибагливіші.

Спатифіллум або "жіноче щастя"

Ця рослина має дуже ефектний зовнішній вигляд, її квіти схожі на білосніжні вітрила. Крім того, рослина добре зволожує повітря та очищає його від промислових і побутових токсинів.

Спатифіллум - одна з найбільш невимогливих рослин. Вона добре почувається в тіні та не любить зайвого зволоження ґрунту, особливо в холодну пору року.

відео дня

Якщо вибрати для спатифіллума відповідне місце, він буде цвісти практично цілий рік. Єдине, від чого варто оберігати "жіноче щастя", так це від протягів.

Спатифіллум
Цвітіння спатифіллума / Фото pixaby

Взимку спатифіллум поливають приблизно раз на тиждень, влітку — кожні 3-4 дні, коли підсохне верхній шар ґрунту. Обприскувати листя бажано щодня.

До слова, якщо спатифіллум зацвіте, його господиня досягне гармонії та щастя. Але ця рослина буває примхливою. Для того, щоб вона зацвіла, потрібна зміна обстановки. Що конкретно потрібно зробити - читайте в матеріалі: Як змусити "жіноче щастя" рясно й пишно цвісти - влаштовуємо рослині SPA-процедури.

Заміокулькас або "доларове дерево"

Це кімнатна рослина зберігає свою свіжість і насичений колір як в тіні, так і на сонці. Заміокулькас виживе навіть поруч з джерелами сухого повітря.

"Доларове дерево" не буде "вередувати" через ґрунт, а якщо ви випадково забудете його полити, нічого страшного не трапиться.

Єдиний мінус заміокулькаса -о труйний сік, який викликає роздратування шкіри, тому пересаджувати його можна лише в рукавичках.

Заміокулькас
Заміокулькас / Фото Вікіпедія

Вважається, що "доларове дерево" майже ніколи не цвіте, але домогтися появи бутонів все ж таки можна. Як це зробити, читайте в матеріалі: Принесе заміжжя і купу грошей: як змусити цвісти доларове дерево -п ростий спосіб.

"Тещин язик" або сансевієрія

Це ще одна на диво життєздатна рослина. Квітка може обходитися без води і сонця протягом декількох тижнів. Що цікаво, навіть після такого випробування рослина відновиться в рекордно короткі терміни.

Сансевієрію можна не удобрювати, вона стійко переносить пил, сухість повітря і протяги, а також добре почувається в темних приміщеннях.

Для забудькуватих квітникарів ця рослина - просто знахідка, адже взимку її досить поливати двічі на місяць, а влітку - раз на десять днів.

Сансевієрія
Сансевієрія / Фото pixabay.com

Каланхое

Дуже популярна та проста у догляді квітка. Вона витримує різкі перепади температур і легко переносить посуху. Крім того, каланхое не потрібно обприскувати, часто удобрювати та пересаджувати.

Основне правило догляду за каланхое - це використовувати лише відстояну воду кімнатної температури й не допускати її затримки у вазоні.

Хлорофітум

Дуже часто цю рослину можна зустріти в під'їздах - навіть там вона прекрасно почувається. А це означає, що хлорофітум не вимагає частого поливу, росте в тіні та не потребує особливої температури повітря.

До слова, хлорофітум - дуже корисна квітка, він здатний поглинути до 86% формальдегіду і 96% окису вуглецю. Близько 10 рослин можуть очистити повітря в кімнаті площею ~20 кв. м за добу на 80%.

Хлорофітум
Хлорофітум / Фото rastenievod.com

Цю рослину дуже легко виростити у себе вдома. Для цього акуратно відщипніть невеликий живець і поставте його в воду. Щойно він приживеться, пересадіть хлорофітум у горщик.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти