Експерти пояснили, як зелений чай допомагає боротися зі старінням

1 січня 2022, 04:30
Зелений чай містить багато антиоксидантів, які корисні для організму, а також багато вітамінів В і Е.

Експерти пояснили, як зелений чай допомагає боротися зі старінням
Зелений чай допомагає боротися зі старінням / ua.depositphotos.com

Чай має цілий список корисних властивостей для організму людини. Зокрема, він може зміцнити здоров’я мозку, знизити рівень поганого холестерину, мати заспокійливий ефект – і це лише короткий перелік його позитивних сторін.

Одним із найкорисніших експерти вважають зелений чай, пише ТСН. Вважається, що він найкраще з-поміж інших допомагає боротися зі старінням.

"Коли справа доходить до властивостей проти старіння, зелений чай не має собі рівних. Він містить антиоксидант, який називається епігалокатехін галлат, що ефективний для омолоджування відмираючих клітин шкіри", – зазначають дієтологи.

У зеленому чаї міститься багато вітамінів В і Е, які потрібні для здоров’я шкіри.

У цьому виді чаю є багато антиоксидантів, які мають широкий корисний вплив на здоров’я, зокрема, вони запобігають різним захворюванням і зменшують запалення. Антиоксиданти діють таким чином, що можуть запобігати і зменшувати пошкодження клітин від токсинів і вільних радикалів.

Також зелений чай діє як стимулятор. Він має нейропротекторні речовини, які можуть запобігати когнітивним ушкодженням і дегенеративним захворюванням.

Проте у вживанні зеленого чаю у той же час потрібно бути обережним. Він містить кофеїн, тому його не можна пити упродовж тривалого часу або у високих дозах (понад 8 чашок на день).

Раніше лікарі розповіли, що скільки чашок гарячого чаю можна пити на день і скільки має коштувати хороший напій. Вони зазначили, що за останні три роки українці стали вимогливішими до чаю. Зараз на полицях магазинів – кращий вибір чаю, ніж в деяких європейських містах.

Також лікар розповів, чому гарячий чай може бути небезпечним. Фахівець каже – якщо вживати чай, температура якого перевищує 60 градусів за шкалою Цельсія, то це може привести до подвоєння ризику захворювання певними видами раку.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти