Скільки чашок гарячого чаю можна пити на день і скільки має коштувати хороший напій

17 грудня 2021, 01:11
2025
За останні три роки українці стали вимогливішими до чаю. Зараз на полицях магазинів - кращий вибір чаю, ніж в деяких європейських містах.
1639645949-4480.jpg
Чай дуже корисний для здоров'я, якщо пити його в міру / ua.depositphotos.com

Чай - другий за популярністю напій у світі після води. Щодня по всій планеті випивають близько трьох мільярдів чашок чаю. І це зрозуміло - взимку чай зігріває, влітку - охолоджує, а ще - позитивно впливає на здоров'я.

Чай - користь

Як кажуть лікарі, чай тонізує, покращує травлення, нормалізує тиск. Крім того цей напій знижує ризик серцевих і онкологічних захворювань, уповільнює процес старіння, нормалізує тиск, покращує настрій та прискорює процес мислення, йдеться в сюжеті ТСН.

Скільки чаю можна пити на день і чи є шкода

Чай корисний, але важливо правильно його заварювати і вживати. Цей напій радять не пити натщесерце і перед сном.

Також не можна пити дуже міцний і дуже гарячий чай. Щоби не нашкодити здоров'ю, не варто пити більше двох чашок чаю на день.

Заварювати чай потрібно не довше декількох хвилин, інакше не буде жодної користі. А ще не можна заливати в чайник воду з-під крана.

Як вибрати хороший чай

У світі існують тисячі сортів чаю, і коштувати хороший чай повинен щонайменше в п'ять разів дорожче, ніж добре знайомий нам пакетований чай. Експерти радять бути обачними при виборі та обов'язково читати склад. Якщо там є добавки, то повинні з'явитися сумніви - а чи чай це?

читайте такожЧим небезпечний чай в пакетиках і як розрізнити підробку

Зазначається, що за останні три роки українці стали вимогливішими до чаю. Зараз на полицях магазинів - кращий вибір чаю, ніж в деяких європейських містах.

А ось найдорожчий в світі чай просто так не купиш. За рік китайського "Да Хун Пао" вирощують менше півкілограма, а коштує він майже сімсот тисяч доларів за кіло.

Як повідомляв Главред, раніше дієтолог Світлана Фус розповіла, як приготувати японський чай з гречки і чим він корисний.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти