Чи є прості способи полегшити симптоми грипу - відповідь вчених

23 грудня 2021, 01:08
У період хвороби, кажуть експерти, організму необхідно якомога більше води, проте енергетики і мінералку найкраще замінити на інші напої.
Застуда
Чи є прості способи полегшити симптоми грипу - відповідь вчених / ua.depositphotos.com

Для того, щоб спробувати полегшити симптоми грипу та гострої респіраторної вірусної інфекції (ГРВІ), хворим людям потрібно пити якомога більше рідини. Про це повідомляє писати "Рідус" з посиланням на експертів.

Простудні захворювання супроводжуються лихоманкою, болем в горлі, закладеністю носа, ломота в тілі, ознобом, а також слабкістю. У період хвороби організму необхідно якомога більше води, проте енергетики і мінералку краще замінити на чай, морс, воду або курячий бульйон. Крім того, спати в період лікування треба довше, не менше восьми-десяти годин на день

Ломоту в тілі і головний біль зніме знеболююче, але зловживати ним не варто, так як можливі побічні ефекти. Медики порадили: якщо температура тіла не вище 38 градусів, можна прийняти ванну і полежати в теплій воді 10-15 хвилин. Це знизить напругу і біль в м'язах. Крім того, слід полоскати горло і промивати ніс солоною водою. Це простий спосіб прибрати закладеність. Готують розчин, використовуючи 250 мілілітрів води і половину чайної ложки солі, підсумували експерти.

відео дня

читайте такожЛікар розповіла, чи можна одночасно заразитися грипом і"ковидом"

Нагадаємо, раніше відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський відповів на питання, чи потрібно батькам дітей, які часто хворіють, звертатися до імунолога або варто почати "загартовувати" дитини.

На думку медика, батькам потрібно створити умови, при яких дитина з мінімальними втратами для здоров'я впорається з хворобою. Для цього його необхідно:

  • поменше годувати;
  • побільше поїти;
  • підтримувати режим прохолодного повітря;
  • промивати ніс сольовими розчинами.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти