Фрукт або фруктовий сік - що краще для дітей: Комаровський здивував відповіддю

24 жовтня 2021, 03:29
Якщо дитині дати сік, то вона не отримає величезну кількість корисних компонентів, що містяться в м'якоті фруктів. А вона зазвичай залишається в соковижималці.
сік, фрукти
Дитині корисніше з'їсти п'ять яблук, ніж випити сік, приготований з них / ua.depositphotos.com

Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський назвав грубу помилку, якої часто припускаються батьки. Зокрема, вони дають дітям фруктові соки замість фруктів. При цьому у дієтологів у всьому світі відсутня така рекомендація.

За словами лікаря, дитині корисніше з'їсти п'ять яблук, ніж випити сік, приготований з них. Справа в тому, що якщо дитині дати сік, то вона не отримає величезну кількість корисних компонентів, які містяться саме в м'якоті фруктів. А вона зазвичай залишається в соковижималці, сказав Комаровський в ефірі телеканалу Україна 24.

"Я вас здивую, але дітям не треба давати фруктові соки. Фрукти або фруктове пюре – цей вибір для них набагато кращий", – сказав педіатр.

відео дня

"Хоча самі діти вважають за краще пити сік, а не гризти яблуко. Але для здоров'я кишечника я настійно рекомендую замінювати фруктовий сік на цілісний фрукт. Якщо малюк ще не вміє їсти фрукт, то можна дати йому пюре", - порадив Комаровський.

читайте такожКомаровський пояснив, як правильно лікувати часті застуди у дітейЄдиний виняток, коли бажано дати дитині сік, а не цілий фрукт, це якщо дитина захворіла.

"Якщо у дитини ГРВІ, тому йому потрібно багато пити, тоді розведений в 2 рази яблучний сік – прекрасний замінник будь-якої крапельниці. Якщо дитина згодна його пити, то можна дати. Але це лише у разі ГРВІ", - пояснив педіатр.

Раніше Євген Комаровський застеріг українців від вкрай частого вживання комплексних вітамінів у пігулках дорослими і дітьми. Також він відповів на запитання, що хвилює багатьох батьків – чи можна вести дитину в дитячий сад, якщо у неї нежить.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти