Як дожити до 100 років: названо три здорові звички довгожителів

7 жовтня 2021, 20:55
Вченим вдалося прийти до досить простих і в той же час важливих висновків, і вони змогли назвати три звички довгожителів.
люди
Секрети довгожителів / pixabay

Вчені провели масштабне дослідження і вивчили спосіб життя людей, яким старше 80 років.

Як виявилося, секрет довгожителів в правильному способі життя. Так, вченим вдалося прийти до досить простих і в той же час важливих висновків, і вони змогли назвати три звички довгожителів.

Як передає today.ua, дослідники переконалися, що люди, які відмовляються від куріння у зрілому віці, живуть в середньому на 8 років довше тих, хто продовжує вдаватися до цієї шкідливої звички.

На думку вчених, тютюновий дим отруює організм, з кожною викуреною сигаретою запас здоров'я стоншується, токсини поступово вбивають здорові клітини, починаються збої в роботі органів і систем.

Другий звичкою називають любов до фізичних навантажень. Як виявилося, ведучи сидячий спосіб життя людина зношує свій організм набагато швидше, ніж займаючись помірною фізичною працею і спортом.

Третя звичка найпростіша - це здорове харчування і заборона алкоголю. За словами вчених, всі довгожителі харчуються правильно, збалансовано, не приймають алкоголь і не їдять їжу з фастфуду.

читайте такожНазвана найгірша звичка, яка підвищує тиск і підсилює появу тромбів

Раніше повідомляли, що при куріння кальяну людина вдихає велику кількість шкідливих речовин, і це є небезпечною звичкою для людей і оточуючих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти