Як можна повторно використовувати чайні пакетики: 10 несподіваних застосувань

1 грудня 2021, 05:05
Лайфхаки стануть в нагоді не тільки в побуті, але в багатьох інших життєвих сферах.
чай, пакетик чаю
Пакетик чаю можна використовувати повторно і з користю / pixabay.com

Важко знайти людину, яка б не любила чай, але багато хто навіть не замислювалися, що використаним пакетиком можна заварити не тільки ще одну чашку чаю, але і з користю використовувати в побуті.

Главред зібрав в Інтернеті 10 найбільш корисних лайфхаків.

Убезпечимо посуд від іржі

Протріть металевий посуд вологим пакетиком чаю. Таніни, які знаходяться в його складі, не допустять утворення іржі.

відео дня

Позбавити м'ясо від жорсткості

Маринад з не міцного чаю, до якого можна додати воду або вино, може зробити ваш шашлик ніжним. Залиште продукт маринуватися на кілька годин. Чай зробить м'ясо ніжним і додасть йому вишуканий аромат.

Прибираємо побутові запахи

Сухі використані пакетики позбавлять холодильник, відро для сміття і будь-яке інше місце в будинку від неприємного запаху. Вам залишиться тільки регулярно їх міняти.

Ідеальне добриво

Додавання чайних пакетиків в грунт принесе ряд корисних ефектів. Наприклад, це підвищить рівень азоту і кислотності грунту, приверне корисні бактерії, знизить рівень рН і дасть дощовим черв'якам корисну їжу.

Зволожуємо волосся

Заваріть слабкого чаю зі старих пакетиків і отриманим настоєм промийте волосся після миття шампунем, щоб зволожити та наситити його і шкіру голови.

Чистимо унітаз

Два або три використаних чайних пакетиків необхідно кинути в унітаз на кілька хвилин. Спустіть воду, а потім протріть фаянс унітазу, щоб видалити неприємні плями.

читайте такожЯк приготувати чай, який "вб'є" відчуття голоду: дієтолог поділилася рецептомОднак будьте обережні — якщо ви залишите чайні пакетики в унітазі надовго, швидше за все, це призведе до зворотного ефекту.

Позбавляємося від домашніх шкідників

Миші, павуки та інші комахи не люблять запах чаю. Розкладіть використані чайні пакетики в можливих місцях їх проживання, і шкідники покинуть будинок. Для більшої ефективності можете просочити пакетики маслом перцевої м'яти.

Лікуємо шкірні інфекції

Чай добре справляється з такими захворюваннями, як кон'юнктивіт, виразка або герпес. Достатньо лише прикласти теплий вологий пакетик до ураженої шкіри, і процес загоєння прискориться.

Кулінарія: пакетик чай додасть їжі новий смак

Старі чайні пакетики можна легко використовувати повторно під час приготування їжі. Завдяки таким експериментам можна змінити колір або смак страви.

читайте такожКористь чи шкода: вчені з'ясували, як кава і чай впливають на здоров'я людиниНаприклад, додавши ромашковий або жасминовий чай до рису, ви додасте йому легкий аромат, а чай корицею посилить смак звичайної вівсянки.

Неприємний запах з рота - допоможе чай

Двічі заварені пакетики чаю дасть повністю натуральне освіжаюче полоскання. Для цього необхідно просто заварити з них слабкий чай. Цей спосіб діє з багатьма сортами чаю, проте кращий результат забезпечить м'ятний і зелений чай.

Раніше ми розповідали, де можна використовувати Цибулеве лушпиння, яєчну шкаралупу і бананову шкірку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти