Як пити, щоб не боліла голова: зустрічаємо Новорічні свята та корпоративи без похмілля

27 листопада 2021, 05:05
Цінні поради, які допоможуть вам пережити "відходняк".
похмілля, огірки
Як пити, щоб не було похмілля / kakprosto.ru

Наближаються Новорічні свята, які в більшості випадків не обходяться без спиртного. Для багатьох застілля закінчуються головним болем і іншими ознаками похмілля.

Головред зібрав дієві поради, щоб ранок наступного дня був дійсно добрим.

Похмілля (похмільний синдром)- це ряд негативних симптомів, які виникають внаслідок зловживання алкоголем. Ознаки даного стану з'являються після того, як рівень алкоголю в крові знижується. Як правило, це відбувається на наступний ранок після вечірнього застілля..

відео дня

Як попередити похмілля?

Найважливішим моментом є підготовка до застілля. Щоб не страждати на наступний день, ви повинні виконати ряд маніпуляцій.

Їжте перед тим, як вживати спиртні напої

Не слід приймати алкоголь натщесерце. Якщо випити спиртний напій на голодний шлунок, то він почне швидко засвоюватися і людина сп'яніє за короткий проміжок часу.

Тому перед вживанням алкоголю варто поїсти і найкраще з'їсти їжу, що містить жири, наприклад, шматочок сала або вершкового масла. Такі продукти створять жирову плівку в шлунку, і тим самим сповільнять всмоктування алкоголю, що може допомогти пити без похмілля.

Ретельно ставтеся до вибору алкоголю

Різні спиртні напої містять різну кількість етанолу, а також конгенерів. Конгенери - це токсичні хімічні речовини, що включають метанол, ізопентан і ацетон. Алкоголь з високим вмістом конгенерів провокує похмільний синдром.

До напоїв з високим вмістом конгенерів відносять:

  • червоне вино;
  • віскі бурбон;
  • коньяк;
  • текілу.

До алкоголю з низькими показниками конгенерів зараховують:

  • біле вино;
  • ром;
  • горілка;
  • джин.

Крім того, останні дослідження показують, що вуглекислий газ, що утворює бульбашки в деяких видах алкоголю, наприклад, шампанському змушує травну систему швидше засвоювати алкоголь.

Вибираючи в магазині спиртне пам'ятайте, що деякі напої викликають підвищений ризик появи симптомів алкогольного похмілля.

Пийте в міру і не зловживайте алкоголем

Практично кожна доросла людина знає свою норму алкоголю, збільшення якої призводить до швидкого сп'яніння і провокує синдром похмілля на ранок. Також під час вечірок багато хто не контролює кількість вживаних спиртних напоїв. Така поведінка небезпечно: воно призводить до негативних наслідків для здоров'я і є головною причиною похмілля. Не перевищуйте свою норму і не зловживайте алкоголем.

Пийте багато негазованої води

Як відомо, вживання спиртного викликає зневоднення і порушує електролітний баланс, внаслідок чого у людини можуть проявитися такі симптоми похмілля як спрага, головний біль, втома і сухість у роті.

читайте такожТренування під час похмілля: лікарі попередили про смертельну небезпекуОднак цього можна уникнути, якщо чергувати прийом алкогольних напоїв з їдальнею негазованою водою. Газовані напої, навпаки прискорюють засвоєння алкоголю. Також воду потрібно випити перед початком святом і по його закінченню.

Вживайте сорбенти

Щоб уникнути похмілля, за 2-3 години до або після вживання алкоголю потрібно випити сорбент. Даний засіб допомагає очистити організм від токсичних речовин і сприяє швидкому їх виведенню.

Похмілля - що робити

Якщо вам все-таки не вдалося уникнути інтоксикації організму, то потрібно з ранку прийняти контрастний душ, випити чаю з цукром або з медом. Протягом дня вживати якомога більше рідини без газу, щоб етанол швидше виходив з організму. Також при похміллі краще щільно поїсти, навіть якщо немає апетиту.

Раніше повідомлялося, що надмірне вживання алкоголю регулярно позначається на стані шкіри особи людини. Про це заявив косметолог і директор клініки естетичної медицини Іоанніс Ліакас. Медик також виділив ще кілька видимих ознак, які вказують на наявність недуги. Так, приводом для занепокоєння може стати характерний червоний колір обличчя, а також поглиблені зморшки, проступають судини і поява великої кількості чорних або білих точок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти