Як правильно заряджати повербанк: 9 правил, які врятують ваш пристрій від несправностей

18 грудня 2022, 18:44оновлено 18 грудня 2022, 23:17
Важливо знати, як правильно використовувати повербанк після покупки і в подальшому. Адже від цього залежить, скільки він вам прослужить.
Повербанк
Як правильно заряджати повербанк/ ua.depositphotos.com, pixabay.com

Повербанк (Power Bank) – чудовий пристрій, який стане рятівником в умовах частих відключень електроенергії. Іноді ми забуваємо вчасно зарядити ґаджети до відключення світла, іноді не встигаємо їх зарядити, тому що відключення аварійні і застають нас зненацька. Якою б не була ситуація, повербанк допоможе вам зарядити мобільний телефон без електроенергії вдома.

До цього пристрою також можна підключити й інші ґаджети, якщо мати спеціальні кабелі. Наприклад, раніше Главред розповідав, як зарядити ноутбук за допомогою повербанка та як підключити повербанк до роутера.

Проте якщо неправильно поводитися з повербанком, то довго він вам не прослужить. Тому варто знати, як правильно заряджати повербанк, щоб не нашкодити йому і продовжити термін його використання.

відео дня

1. Після купівлі зарядити по максимуму

Як тільки ви придбали повербанк, перший раз його обов’язково потрібно зарядити на повну.

2. Потрібно кілька разів повністю зарядити і розрядити

Це потрібно для того, щоб "розігнати" повербанк після купівлі.

3. Не заряджати наполовину

Часто коли ми кудись поспішаємо, а повербанк хочемо взяти з собою, то ставимо його заряджатися лише на короткий час. Проте якщо постійно заряджати пристрій лише наполовину, йому це буде шкодити. Тому краще вмикати його у розетку тоді, коли у вас буде час почекати, поки він зарядиться повністю.

4. Не можна повністю розряджати

Правило "зарядити-розрядити на повну" діє лише одразу після купівлі, і такий цикл потрібно повторити кілька разів. Проте під час подальшого користування краще уникати таких ситуацій, коли ваш повербанк розряджається до 0%, адже це шкідливо для нього і впливатиме на термін використання приладу.

5. Розряджати батарею до 0% раз на кілька місяців

Хоча це й певною мірою суперечить попередньому пункту, іноді так робити все ж таки потрібно. Це дозволить відкалібрувати повербанк.

6. Не зберігайте повністю заряджений повербанк

Так само не можна довго зберігати повністю розряджений пристрій – як перше, так і друге йому нашкодить. Це правило стосується ситуацій, коли ви не збираєтеся користуватися пристроєм довгий час.

7. Обирайте правильний адаптер

Краще користуватися лише оригінальними адаптерами, або ж підбирати ті, які точно відповідають за характеристиками вашому повербанку. Наприклад, якщо пристрій потрібно заряджати силою струму 2 А, тоді й адаптер повинен бути відповідний.

8. Не залишайте заряджатися надовго

Коли повербанк повністю зарядиться, його потрібно відключати від мережі. Якщо він після закінчення заряджання ще довгий час буде увімкненим в розетку, йому це нашкодить.

9. Під час зарядки не підключайте телефон до повербанка

Коли ваш повербанк увімкнений у розетку, не варто одразу підключати до нього телефон.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти