Як доглядати за волоссям в осінньо-зимовий сезон: розповідають експерти

14 листопада 2021, 18:37
Ділимося корисними порадами, які допоможуть зберегти зачіску та здоровий блиск.
волосы_стрижка_календарь стрижок
Як доглядати за волоссям в осінньо-зимовий сезон / 1zoom.ru

Зберегти красу та здоров'я волосся у прохолодний сезон часом дається важко. Причиною невдалих спроб може бути поганий догляд. Втім, дотримуючись нехитрих правил, навіть взимку вони будуть вражати своїм блиском, обсягом, здоров'ям.

Річ у тому, що кожен сезон вимагає зовсім іншого підходу за волоссям – наприклад, в жодному разі не виходити на вулицю з вологим волоссям. Про що ще потрібно пам'ятати, доглядаючи за волоссям в холодну пору року, розповіли експерти з VOGUE.

Як доглядати за волоссям у прохолодну пору

Засоби для догляду

Насамперед потрібно подбати про якісне зволоження, захист від низьких температур та ітру. В осінньо-зимовий сезон волосся часто пересихають, адже не отримують достатньої кількості себума, який виділяє шкіра голови.

відео дня

Тому важливо додати зволоження за допомогою спеціальних засобів:

  • для жирного волосся вибирайте засоби призначені для нормального волосся
  • для нормального волосся використовуйте засоби для сухого волосся.

Також віддайте перевагу м'яким шампуням, які не будуть руйнувати базовий ліпідний шар. Втім, якщо ви сумніваєтеся, який шампунь вибрати, краще проконсультуватися у трихолога.

Як мити волосся в холодну пору року

волосся, фен, жінка
Не забувайте про правильний догляд / Фото pixabay.com

Технічно процес миття голови не змінюєтьс – -він завжди повинен бути якісним. Важливо кожен раз при нанесенні шампуню ретельно масажувати шкіру голови від 3 до 5 хвилин. Якщо ви відчуваєте, що після літа на шкірі голови є відчуття "накопиченості", перед заміною шампуню слід зробити детокс-процедуру.

Перед виходом на вулицю та сном потрібно переконатися, що волосся висохли. Якщо ви віддаєте перевагу фену, завжди залишайте волосся трішки вологим, щоб зайва рідина випарувалась природним шляхом. Також не забувайте носити головні убори та ховати волосся під верхній одяг, так ви зможете захистити його він пересушення.

Як не зіпсувати зачіску головним убором

Вибирайте головні убори з шовковою підкладкою, яка менше травмує й заплутує волосся, а замість обтислих шапок вибирайте капюшони.

Щоб відновити попередню форму волосся після носіння головних уборів, людям з прямим волоссям слід використовувати широкі гребінці. У випадку з кучерявим волоссям може стати в пригоді вода або стайлер і "жмякання" кучерів для відновлення їх форми і легкості. Для збереження обсягу також можна використовувати пілінг для шкіри голови.

волосся, дівчина
Використовуйте спеціальні спреї / Фото pixabay.com

Від чого залежить стан волосся

В осінньо-зимовий сезон часто стають актуальними проблеми з волоссям: випадання, загострення дерматиту, поява лущення, свербіж, надмірна жирність або сухість шкіри. Провокаторами цих станів є низька температура і вітер зовні і сухе повітря всередині.

Щоб уникнути негативних впливів зовнішнього середовища, потрібно приділяти час комплексним відновчими процедурами для шкіри голови і структури волосся, так, в тижневій рутині по догляду за волоссям важливо використовувати маску для волосся, бальзам і високотехнологічні засоби з досить маленькими молекулами.

читайте такожЯкі продукти є, щоб волосся було здоровим і красивим: зірковий тренер поділилася секретами

Збалансоване харчування, вживання жирів, білків і вуглеводів позитивно впливає не тільки на загальний стан організму, але і на волосся, зокрема. Раніше ми ділилися списком продуктів, які варто вживати, щоб поліпшити волосся.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти