Названо продукти, від яких краще відмовитися у холодну пору року

8 листопада 2021, 18:03
Яким продуктам та стравам віддавати перевагу, щоб вистачало енергії та тепла морозною зимою – читайте на Главреді.
окрошка
Від яких продуктів слід відмовитися в холодну пору року / instagram.com/chishminsky_zavod

На холоді всі процеси організму сповільнюються, щоб зберегти природне тепло, а тіло переходить в режим "енергоощадження". Таким чином, воно сигналізує про необхідність знайти нові джерела енергії.

Одним з таких є їжа. Харчуючись правильно, можна не боятися зими, важких застуд та зимової надбавки у вазі. Але не всі продукти однаково корисні й від деяких з них краще відмовитися в осінньо-зимовий період, розповіли в матеріалі Ukr.Media.

Напівфабрикати та фаст-фуд

Продукти з високою калорійністю та мінімальною поживною цінністю ніяк не допомагають організму у холодну пору року. Ця їжа володіє низьким коефіцієнтом корисної дії: додаючи в раціон фаст-фуд чи напівфабрикати, ви отримуєте "порожні" калорії та мінімум корисних речовин.

відео дня

Щоб не просто "набити шлунок", але й забезпечити організм вітамінами, мінералами та антиоксидантами, подібні страви варто замінити на простіші, але більш цінні з поживної точки зору комбінації. Приміром, запечене філе індички з гречкою та порцією салату стане значно кориснішою альтернативою.

еда_гамбургер_фрі_фастфуд
Як правильно харчуватися взимку / Фото 1zoom.ru

Холодні супи

Холодні супи, такі, як гаспачо чи окрошка – це продукти, які пригнічують травлення та на додаток – охолоджують організм, який і без того страждає від дефіциту тепла. В осінньо-зимовий сезон варто зосередитися на теплих супах із сезонних продуктів, таких як гарбуз, фенхель та морква.

Несезонні продукти

Надавайте перевагу сезонним овочам і фруктам. Звісно, ви не знайдете в цей час свіжозібрану чорницю чи малину, але їх легко замінити на свіжозаморожені ягоди.

Заморожені овочі та фрукти чудово зберігають корисні властивості і вам не доведеться переплачувати за "пластмасові" несезонні продукти у супермаркетах.

Продукти з високим вмістом цукру

пончик
Як харчуватися під час зимових морозів / Фото Pixabay

Організм, який страждає від надмірного стресу, більш схильний до переїдання продуктів з високим вмістом цукру. Це пов'язано із підвищеною потребою у додатковій енергії. Однак важливо розуміти, що раціон з великою кількістю білого цукру знижує імунітет.

Восени і взимку краще скорочувати кількість цукру, обираючи фрукти і ягоди, які збагатять організм вітамінами і антиоксидантами. Це допоможе посилити захисні властивості організму.

Алкоголь

Алкоголь – дуже калорійний продукт. До того ж він уповільнює метаболізм і підсилює відчуття голоду, на тлі якого ви ризикуєте переїсти нездорової їжі.читайте такожОсінній раціон для здорового харчування: дієтолог розповіла, що має бути в холодильнику

Сніданок часто вважають найголовнішим прийомом їжі. Тому дуже важливо стежити за тим, що ви вживаєте з ранку. Особливо в осінньо-зимовий період, коли наш імунітет вимагає особливої уваги і турботи. Главред розповідає, які помилки не слід допускати і як їх уникати.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти