Комаровський вказав на шкоду "дистанційки" та як повернути дітей за парти

4 листопада 2021, 22:16
Діти змушені сидіти вдома, щоб не заразитися коронавірусом і не принести хворобу додому, своїм бабусям і дідусям.
Комаровський
Комаровський висловився про дистанційку під час карантину / скріншот

Велика частина областей нашої країни потрапили до "червоної" зону карантину, через це школярів перевели на "дистанційку". Закриття шкіл негативно впливає не тільки на якість освіти, а й на психіку дітей та їхні навички комунікації.

Чому закриття шкіл погано для дітей і як їх знову повернути за парти, розповів доктор Комаровський у програмі Підсумки місяця з доктором Комаровським.

Як пояснив відомий український лікар, діти змушені сидіти вдома, щоб не заразитися коронавірусом і не принести хворобу додому, своїм бабусям і дідусям.

відео дня

"Чому діти сидять по домівках зараз, в новий локдаун? Тому що, якщо їх зараз відправити ходити в школу, діти активно почнуть хворіти. Діти хворіють коронавірусом активно і в легкій формі, приходячи додому і приносячи вірус, який вбиває їх бабусь і дідусів", - пояснив Комаровський.

Він додав, що в багатьох країнах світу вакцинувати в першу чергу стали дорослих, щоб знизити ризик зараження від дітей. Саме вакцинація дорослих, за словами Комаровського, допомагає швидше відправити дітей до шкіл.

Той факт, що вони вже другий рік не можуть нормально відвідувати заняття – страшний удар по їх здоров'ю, психіці, вмінням комунікувати.

читайте такожДоктор Комаровський. Шість питань про дітей та коронавірус

"Діти залишаються без нагляду, деградують, оскільки навчання в таких домашніх умовах-це не навчання. Це все відгукнеться купою проблем, проблему б вирішили щепленнями більш старших родичів, а саме дідусів і бабусь", - зазначає експерт.

Комаровський вважає, що вакцинація дітей теж дуже важлива і це вже видно на прикладі Ізраїлю, де 30% вакцинованих – це діти.

Раніше відомий лікар-педіатр і телеведучий Євген Комаровський заявив, що найближчим часом в Україні буде реальне загострення епідемії коронавірусу. За його словами, причиною цьому стане похолодання, в результаті якого люди будуть менше бувати на повітрі і будуть більше часу проводити в приміщеннях, де вище ризики зараження.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти