Лайфхаки з СРСР: п'ять хитрощів, якими користувалися радянські господині

4 грудня 2021, 04:03
Вони досі працюють!
Лайфхаки з СРСР: п'ять хитрощів, якими користувалися радянські господині
Лайфхаки часів СРСР / Колаж Главред

Слово "лайфхак"в СРСР не знали, проте обійтися тоді без маленьких хитрощів, що полегшують життя було досить нелегко.

Главред зібрав "стародавні" лайфхаки і поради, який корисні донині.

Газети - унікальна річ

Газетам в господарстві раніше відводилося особливе місце. Нікому навіть в голову не приходило викидати прочитану пресу в сміття. Газетні смуги використовували в якості основи для поклейки шпалер, тари для розсади, туалетного паперу, Обкладинки для книг. У газетах зберігали гроші, ними мили вікна, з їх допомогою можна було розтопити плиту або піч. Воістину універсальна річ.

Пробка від вина

Наші бабусі не користувалися прихватками для гарячих кришок каструль. Вони просто вставляли винну пробку під ручку кришки. За рахунок того, що пробка не нагрівалася, можна було легко відкрити каструлю і не обпектися.

відео дня

Тертка і "наждачка"

Якщо тертка почала тупитися, її не викидали та не йшли купувати нову. А пробували заточити. І для цього використовували наждачний папір.

Сіль і сода — кращі чистячі засоби для дому

У ті часи, коли побутової хімії не було або вона коштувала вкрай дорого, в будинку все чистилося за допомогою соди. Ванна, унітаз, підлога, чашки, каналізація — все під силу відчистити і прочистити соді. (Засмічення в каналізаційній трубі пробивали сумішшю соди і оцту). Також сіллю виводили плями на одязі.

читайте такожЩе стане в нагоді: як повторно використовувати лотки для яєць, пластикові пляшки і стару зубну щіткуНа зиму між віконними рамами ставили стопки з сіллю, щоб стекла не замерзали, або натирали їх сольовим розчином.

Олія і прання

Багато господинь щодня стикаються проблемою брудних кухонних рушників, які складно відіпрати. Є один спосіб, яким варто скористатися тим, хто хоче очистити кухонні рушники від жирних плям.

  • У гарячу воду (5-6 літрів) додають порошок, рослинна олію (2-3 ложки) і відбілювач (2 ложки), всі компоненти слід добре перемішати.
  • Рушники необхідно замочити в такому розчині на пару годин, після чого можна насолоджуватися результатом.

Раніше Главред збирав в Інтернеті 10 найбільш корисних лайфхаків, за допомогою яких можна повторно і не за призначенням використовувати чайні пакетики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти