Медик розповів, при якому болю в горлі потрібно відразу звернутися в лікарню

17 грудня 2021, 22:54оновлено 24 січня 2022, 16:18
За словами отоларинголога і ларинголога Омід Мехдізаде (Omid Mehdizadeh) є певні види болю в горлі, при яких не можна відкладати похід до лікаря.
Горло
Медик розповів, при якому болю в горлі потрібно відразу звернутися в лікарню/ ua.depositphotos.com

Зазвичай до болів в горлі є вірусні інфекції, проте іноді вони можуть сигналізувати і про смертельну небезпеку для людини. Про це повідомляє британське видання The Sun.

Зокрема, цей один з найбільш поширених симптомів може свідчити про паратонзіллярном абсцесі, який характеризується скупченням гною в околоминдалинном просторі і який може бути надзвичайно небезпечним. Значне збільшення його в розмірах призводить до порушення прохідності дихальних шляхів і утрудненого дихання.

Біль у горлі також є одним з перших ознак раку горла, відзначає отоларинголог і ларинголог Омід Мехдізаде (Omid Mehdizadeh). За його словами, якщо пухлина росте з одного боку горла, то вона може викликати біль тільки з цього боку. До інших симптомів наявності пухлини в горлі відносяться кашель, зміна голосу або утруднене ковтання. Однак єдиний спосіб діагностувати або виключити новоутворення — звернутися до лікаря.

відео дня

читайте такожКомаровський розповів, чому дуже небезпечно Полоскати горло при ангіні

Нагадаємо, раніше відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський відповів на питання, чи потрібно батькам дітей, які часто хворіють, звертатися до імунолога або варто почати "загартовувати" дитини.

На думку медика, батькам потрібно створити умови, при яких дитина з мінімальними втратами для здоров'я впорається з хворобою. Для цього його необхідно:

  • поменше годувати;
  • побільше поїти;
  • підтримувати режим прохолодного повітря;
  • промивати ніс сольовими розчинами.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти