Може захистити серце: вчені виявили нову користь від кави

18 лютого 2022, 04:20
Напій допоможе прибрати "поганий" холестерин із крові, якщо його вживати регулярно і не зловживаючи.
Може захистити серце: вчені виявили нову користь від кави
Вчені виявили нову користь від кави / luxfon.com

Науковці з Університету Макмастера у Канаді під час досліджень виявили специфічні білки, на які може впливати кофеїн. Цей вплив стимулює печінку прибирати з крові "поганий" холестерин.

Щоб зменшити кількість білка PCSK9 у крові, можна регулярно вживати каву і чай, у яких міститься кофеїн. Таким чином розщеплюється "поганий" тип холестерину – ліпопротеїди низької щільності (ЛПНЩ). Це допомагає знизити ризик виникнення серцево-судинних захворювань, пише Nature Communications.

Проте науковці зазначають, що зловживати кавою і чаєм не варто, адже занадто багато кофеїну також матиме поганий вплив на організм.

відео дня

Крім цього, краще не додавати у каву вершки, цукор і не поєднувати напій з солодощами, адже тоді корисний вплив кави зводиться нанівець.

Раніше повідомлялося, що вчені знайшли незвичайну користь від вживання кави. Огляд майже двохсот наукових публікацій показав, що помірне споживання кави – від трьох до п'яти чашок на добу — нітрохи не шкодить травній системі, а навпаки, зменшує ризик утворення каменів у жовчному міхурі, панкреатиту і деяких захворювань печінки.

Також раніше вчені пояснили, як кава впливає на зір людини. Кофеїн підвищує уважність і точність виявлення рухомих цілей, а також покращує реакцію.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти