Не витівка відьом, а робочий лайфхак: навіщо закопують волосся в горщик з квіткою

20 вересня 2022, 02:12
Не варто викидати ваше волосся з гребінця у відро для сміття. Воно містить азот, тому може стати хорошим добривом для домашніх рослин.
Кімнатні квіти, волосся
Для чого кладуть волосся в квітковий горщик / Фото ua.depositphotos.com

Існує безліч добрив для кімнатних квітів. І якщо одні квітникарі користуються лише перевіреними підгодівлями зі спеціалізованих магазинів, то інші експериментують з різними добривами для квітів, які можна приготувати абсолютно безкоштовно в домашніх умовах. Один з таких лайфхаків полягає в тому, щоби закопати волосся, що залишається на гребінці, у квітковий горщик.

Навіщо закопують волосся в горщики з домашніми квітами

Здавалося б, що може бути дивнішим, ніж покласти свій локон у вазон з улюбленою рослиною, але тим не менше є безліч відгуків в інтернеті, що такий лайфхак дійсно працює.

Виявляється, це простий і ефективний спосіб підгодувати рослини. Волосся містить азот, який стимулює зростання квітів. Також існує думка, що волосся допомагає краще приживатися і розвиватися пересадженим рослинам. Кажуть, що з великої кількості волосся можна навіть зробити дренаж для рослин.

відео дня

Щоби приготувати ефективне добриво для квітів удома з власного волосся, потрібно просто закопати локони в землю. При цьому підійде лише натуральне волосся. Якщо воно фаобоване, то вся хімія перейде у ґрунт, і квітці буде більше шкоди, ніж користі.

Раніше Главред писав, як приготувати найкраще добриво для герані з одного препарату з аптечки. Крім того, повідомлялося, що настій з кірок граната - дуже ефективне добриво, що не поступається магазинним підгодівлям.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти