Зубна паста для кімнатних рослин: як приготувати незвичайне і ефективне добриво для квітів

21 лютого 2022, 01:16
11560
Якщо магазинної підгодівлі немає під рукою, а кімнатні квіти потребують добрива, скористайтеся зубною пастою. Цей спосіб застосовували ще за часів СРСР.
зубна паста
Зубна паста може застосовуватися як добриво для кімнатних рослин / Колаж pixabay.com

У спеціалізованих магазинах продають безліч добрив для кімнатних рослин. Але часто і досвідчені квітникарі, і початківці користуються тим, що є під рукою, щоби підгодувати квіти. Добрива для квітів, приготовані в домашніх умовах, істотно економлять сімейний бюджет і непогано справляються з поставленими завданнями.

Раніше Главред писав, як приготувати добриво для квітів удома з цибулевого лушпиння, яєчної шкаралупи і цукру, а сьогодні мова піде, напевно, про найнезвичайніший спосіб підгодувати рослини. Для цього нам знадобиться те, що точно є у вас вдома - це зубна паста.

Зубна паста для кімнатних квітів виконує кілька завдань:

відео дня
  • допомагає знизити кислотність ґрунту;
  • насичує ґрунт фтором і кальцієм;
  • має профілактичний ефект проти цвілі та грибків.

Особливо ефективно така підгодівля діє на квітучі рослини.

Щоби приготувати це незвичайне добриво можна використовувати будь-яку зубну пасту. Важливо лише, щоби вона була без відбідюючого ефекту. Ідеальний варіант - найпростіша і дешева зубна паста, якою багато хто з нас користувався у дитинстві. Справа в тому, що у сучасних зубних паст складний хімічний склад. Крім важливих для рослин елементів в землю потрапляє і все інше. Наприклад, лаурилсульфат натрію - ПАР, що підвищує спінювання при чищенні зубів.

Як приготувати добриво для квітів удома із зубної пасти

Вам знадобиться літр води кімнатної температури і чверть тюбика зубної пасти. Ці два інгредієнта потрібно гарненько змішати, щоби не було грудочок.

Розчином слід поливати рослини прямо під корінь і лише влітку або навесні, коли рослина перебуває у фазі активного росту.

Важливо: перед тим як застосовувати добриво із зубної пасти для кімнатних квітів, слід з'ясувати, який ґрунт полюбляють ваші рослини. Наприклад, гарденія або азалія люблять кислий ґрунт. Якщо їх поливати таким розчином, то рослини можуть загинути.

До слова, добриво для квітів із зубної пасти застосовували в СРСР, адже тоді був тотальний дефіцит і дістати добриво або інші добавки для квітів було практично неможливо.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти