Деякі люди не хворіють на COVID-19: учені з'ясували причину

11 листопада 2021, 10:28
Результати нового дослідження можуть мати вирішальне значення при розробці вакцини від коронавірусу іншого типу, заявили в університеті Редінга.

Деякі люди не хворіють на COVID-19: учені з'ясували причину
Кому не загрожує коронавірус - відповідь учених

Коронавірусом перехворіли мільйони людей у всьому світі, проте є й такі, хто жодного разу не заразився COVID-19. Учені з'ясували, що це пов'язано зі збільшенням Т-клітин, які реагували на Sars-cov-2.

Т-клітини - це так звані клітини пам'яті від попередніх інфекцій, викликані іншими сезонними коронавірусами, які призводять, наприклад, до застуди. Вони і захищали від коронавірусу, йдеться в дослідженні, результати якого опублікував британський науковий журнал Nature.

відео дня

Учені пояснили, що імунні клітини "винюхують" білки в механізмі реплікації – області коронавірусу, що схожа із сезонними коронавірусами, щоб інфекція зникла на ранній стадії.

"Це дослідження визначає новий проміжний результат - достатньо впливу вірусу, щоб активувати частину вашої імунної системи, але недостатньо для прояву симптомів, виявлення значних рівнів вірусу або встановлення відповіді антитіл", - сказав доцент біомедичних технологій в університеті Редінга Олександр Едвардс.

Учений додав, що висновки з цього дослідження можуть мати вирішальне значення при розробці вакцини від коронавірусу іншого типу.

читайте такожПандемія СOVID-19 - не межа: Білл Гейтс попередив про біотерапію і нові загрози

Як повідомляв Главред, коронавірус в Європі продовжує бушувати. Причому континент став єдиним регіоном світу, де неухильно зростають як випадки захворюваності на COVID-19, так і смертність. Зокрема, за останній тиждень смертність від COVID-19 збільшилася на 10 відсотків, заявили у Всесвітній організації охорони здоров'я.

Інші новини по темі:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти