Оживуть навіть дуже кволі рослини: як приготувати підгодівлю з вівсянки

18 липня 2022, 02:20
Якщо вдома завалялася вівсянка з вичерпаним терміном придатності, не варто її викидати. Геркулес - відмінна підгодівля для рослин, що творить справжні чудеса.
вівсянка як добриво
Підживлення з вівсянки допоможе вдихнути життя навіть у дуже кволі рослини вже за кілька тижнів / Фото ua.depositphotos.com, pixabay.com

Здорові та сильні рослини - запорука гарного врожаю. Щоби цього домогтися, потрібно забезпечити правильний догляд і своєчасні підгодівлі. Найпростіший спосіб - купити добриво в магазині. Але якщо хочеться уникнути застосування хімікатів, то ефективне і універсальне добриво можна приготувати вдома. Зокрема,можна самостійно зробити натуральне добриво з геркулесу. Підгодівля з вівсянки допоможе вдихнути життя навіть у дуже кволі рослини вже за кілька тижнів.

У чому користь вівсянки для рослин

Геркулес не є добривом в прямому сенсі. Його користь в тому, що після внесення пластівців в землю в ній заводиться велика кількість дощових черв'яків. По-перше, вони сприяють глибокій переробці землі. А сам ґрунт відмінно вентилюється і розпушується.

Крім того, завдяки вівсянці коріння має можливість отримати доступ до повітря і поліпшується газообмін у ґрунті. В результаті вся земля збагачується продуктами життєдіяльності дощових черв'яків.

відео дня

Крім того, геркулес зміцнює імунітет, підвищує стійкість рослин до негоди, позитивно впливає на розвиток кореневої системи. До того ж він насичує ґрунт кальцієм, калієм, цинком і фосфором.

За допомогою геркулесової підгодівлі можна захистити рослини від грибкових захворювань, а якщо підгодовувати томати й перці, то ще й від вершинної гнилі.

Як приготувати підгодівлю з вівсянки

Для приготування натурального добрива знадобляться звичайні вівсяні пластівці швидкого приготування.

Потрібно подрібнити вівсяні пластівці в дрібну крихту за допомогою блендера або ступки і розсипати на землю. Після цього обробіть землю граблями, щоб трохи поглибити підгодівлю.

Однією жмені добрива вистачить приблизно на один квадратний метр городу.

Також можна приготувати настій для поливу з вівсянки. Для цього 500 г подрібненого геркулесу змішати з 10 л теплої води. Настоювати розчин потрібно впродовж п'яти днів.

Настій вноситься під корінь в розрахунку 0,5 літра на рослину. Повторюють процедуру через 2 тижні.

Натуральне добриво і вівсянки можна використовувати з початку літа.

читайте такожСтарий хліб краще не викидати: як приготувати добриво, щоби троянди пишно цвіли

Раніше Главред писав, як приготувати супер настоянку для всіх кімнатних рослин. Знадобляться всього лише два інгредієнти - яєчні білки і вода.

Також Главред розібрався, як використовувати шкаралупу від волоських горіхів з користю. Справа в тому, що з неї вийде відмінний дренаж, а завдяки вмісту безлічі корисних речовин - ще й добриво.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти