Рослини будуть пишно цвісти: як застосовувати цукор в якості добрива

24 березня 2023, 10:22
Якщо підгодовувати квіти цукром навесні, то посилиться їхнє зростання та покращиться цвітіння. Як приготувати ефективне добриво в домашніх умовах?
Цукор для квітів
Цукор для квітів - відмінне добриво / Фото pixabay.com, ua.depositphotos.com

Добриво для кімнатних квітів можна купити в будь-якому спеціалізованому магазині, але можна його приготувати і вдома з того, що є під рукою. Дуже ефективний засіб для підгодівлі кімнатних квітів — цукор. Главред розібрався, які рослини люблять цукор і скільки потрібно цукру для поливу квітів.

Цукор для квітів - у чому користь

У ґрунті цукор розпадається на глюкозу та фруктозу. Тканини рослин увібрати фруктозу не можуть, а ось глюкоза може стати потужним джерелом енергії для зелених улюбленців. Зокрема, глюкоза сприятиме диханню квітів і поглинанню поживних речовин.

Крім того, глюкоза — універсальний будівельний матеріал. Правда, є один нюанс: щоб рослини засвоювали глюкозу в повній мірі, їм потрібен вуглекислий газ. Якщо в ґрунті його немає, може з'явитися цвіль і виникнути коренева гниль. Тому разом з дозами цукру рекомендується вносити будь-який з мікробіологічних препаратів для ґрунту (ЕМ-препарати). Ці препарати містять бактерії, які сприяють розкладанню органіки та виділенню вуглекислого газу.

Підживлення цукром добре застосовувати в зимовий час, коли рослини страждають від нестачі світла. Якщо підгодовувати квіти солодкою водою навесні, то посилиться їхнє зростання і покращиться цвітіння. Крім того, після солодкого "перекусу" рослини будуть цвісти набагато довше.

Скільки цукру додавати у воду для квітів

Для приготування солодкої води для рослин знадобиться 1 ст.л. цукрового піску і 0,6 л води. Замість цукру можна використовувати і чисту глюкозу, яка продається в будь-якій аптеці. Для приготування добрива 1-2 таблетки потрібно розчинити в 1 л води.

Підгодовувати рослини солодкою водою рекомендується не частіше одного разу на місяць. При цьому важливо не перезволожити ґрунт, щоб не допустити утворення гнилі та цвілі.

Які рослини люблять цукор

Цукрові підгодівлі люблять великі рослини, зокрема, фікуси. Також солодка вода сподобається кактусам, трояндам, драценам і фіалкам.

Крім того, підгодовувати цукром можна:

  • багато листових рослин, таких як східна лілія Патос, пахіра, монстера та диффенбахія;
  • спатифіллум ("жіноче щастя");
  • деякі види філодендрона, такі як монстера делішез;
  • хлорофітум.

Раніше Главред писав, що цукор допоможе надовго зберегти свіжість букета зрізаних троянд. Щоб троянди довше стояли у воді, можна використовувати й інші лайфхаки. Ці способи доступні кожному, адже знадобиться лише те, що завжди є під рукою.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти