Вчені назвали фактор, що підвищує ризик смерті від COVID-19

3 листопада 2021, 04:20оновлено 3 листопада 2021, 15:59
Експерти кажуть, що схуднення може допомогти захистити від ризиків при коронавірусі.
Моторошні кадри з антиковидних лікарень
Моторошні кадри з антиковідних лікарень / facebook.com/moz.ukr

Ожиріння є одним з ключових факторів ризику тяжкого перебігу коронавірусної хвороби. За даними досліджень, ймовірність госпіталізації з приводу COVID-19 у пацієнтів з ожирінням зростає від 4,3 до 6,2 рази в порівнянні з пацієнтами без ожиріння.

Однією з причин цієї вражаючої різниці є те, що вірус може атакувати жирові клітини, пише "ТСН".

В ході лабораторних експериментів дослідники медичного факультету Стенфордського університету (США) виявили, що вірус вражає два типи клітин, що знаходяться в жировій тканині: Зрілі жирові клітини, відомі під назвою адипоцити, і імунні клітини – макрофаги.

відео дня

читайте такожВчені запропонували новий спосіб боротьби із зайвою вагоюЗгідно з даними, надмірна вага підвищує ризик необхідності госпіталізації або інтенсивної терапії. І чим більше зайвої ваги - тим вище ризики.

За словами доктора Елісон Тедстоун, наявні дані чітко підтверджують, що надмірна вага або ожиріння збільшують ризики тяжкого перебігу або смерті від COVID-19, так само як і багатьох інших небезпечних для життя захворювань.

"Схуднення може принести величезну користь для здоров'я - а також може допомогти захистити від ризиків COVID-19", - говорить експерт.

Раніше інфекціоніст Михайло Річняк розповідав, що перші симптоми хворих коронавірусом змінилися з появою штаму "Дельта" в Україні. Раніше, в перші дні хвороби, одними з основних симптомів була втрата нюху і смаку, але тепер до них додалися і нові.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти