Удобрювати потрібно вже зараз: чим підгодувати декабрист, щоби він зацвів

24 лютого 2022, 04:31оновлено 18 жовтня 2022, 14:18
Декабрист починає цвісти в кінці листопада - на початку грудня й радує своїм виглядом кілька місяців. Щоби це сталося, піклуватися про рослину треба з березня.
декабрист
Якщо різдвяник зацвів у грудні - це хороша прикмета / Фото ua.depositphotos.com

Декабрист, різдвяник або шлюмбергера - одна з найпопулярніших кімнатних рослин. Її можна зустріти практично на кожному підвіконні. Ця квітка привертає увагу квітникарів своїм красивим цвітінням та невибагливістю у догляді.

Декабрист - народна назва, яку рослина отримала завдяки тому, що цвіте взимку. Декабрист починає цвісти в кінці листопада - на початку грудня і радує своїм виглядом кілька місяців. Але щоби насолодитися красивими бутонами різдвяника, коли за вікном вирує хуртовина, потрібно подбати про рослину навесні.

Що потрібно декабристу для пишного цвітіння

Очевидно, що чим сильніша рослина, тим охочіша воно цвістиме. Рослину декабрист необхідно удобрювати постійно, підгодівлі припиняють тільки восени - за деякий час до цвітіння. Остання підгодівля повинна припадати на листопад, а вже в грудні на квітці з'являються бутони.

У березні у різдвяника починається період активного росту, тому саме з першого місяця весни потрібно вносити підгодівлю. Якщо рослина живе в квартирі, то робити це радять двічі на місяць.

Чим підгодувати декабрист, щоби він зацвів

Навесні та влітку різдвяник активно нарощує зелену масу, тому в цю пору року будуть доречні азотні добрива. Їх вносять аж до початку листопада, а потім роблять місячну перерву.

У листопаді-грудні у квітки закінчується період спокою, і вона починає формувати бутони. У цей період декабристу потрібні фосфорно-калійні добрива. Таке добриво дозволить рослині утворити велику кількість квіток.

Удобрювати декабрист під час цвітіння також потрібно фосфором і калієм - це допоможе рослині довго не скидати квіти і накопичити поживні речовини для подальшого зростання.

декабрист
Назву "декабрист" рослина отримала завдяки тому, що цвіте взимку / Фото ua.depositphotos.com

Як приготувати добриво для декабриста в домашніх умовах

Є маса способів не витрачати гроші та приготувати добриво для квітів в домашніх умовах. Різдвянику сподобаються підгодівлі з попелу, цукру, перекису водню, борної кислоти та чаю.

А ще можна пригостити кактус Шлюмбергера настоєм зі свіжих яблук. Для приготування цього добрива в домашніх умовах вам знадобляться 2-3 зелених яблука і 500 мл води. Плоди потрібно нарізати дрібними скибочками, залити водою і дати настоятися впродовж двох діб. Після цього яблучну воду використовують для поливу.

Добриво з яблук для декабриста є абсолютно нешкідливим та може застосовуватися на будь-яких стадіях розвитку рослини. Частота підгодівлі теж ніяк не обмежується.

Декабрист зацвів - прикмети

Кактусу Шлюмбергера приписують безліч майже магічних властивостей. Вважається, що його добре вирощувати в будинку з негативною атмосферою - декабрист здатний "фільтрувати" негативні емоції. А ще він поглинає конфлікти між людьми і відмінно підійде для молодят. Квітці також приписують здатність пом'якшувати суворий характер диктаторів.

Якщо декабрист зацвів в грудні - весь рік у сім'ї будуть все стабільно з фінансами.

Якщо різдвяник зацвів раніше грудня - його власника чекає весілля або приємне знайомство.

Якщо декабрист зацвів у квітні - готуйтеся до фінансових труднощів і проблем на роботі.

Цвітіння в жовтні говорить про хороший прибуток або народження дитини.

Якщо декабрист зацвів пізніше звичайного терміну, це загрожує грошовими труднощами, хворобами і проблемами в сім'ї.

Якщо декабрист не цвіте багато років, значить в будинку панує занадто негативна атмосфера, а стосунки між домочадцями не дуже хороші.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти