Розумні господині додають в пральну машинку каву і чай: вигорілий одяг буде як новий

18 вересня 2022, 03:30
Господині на власному досвіді переконалися в тому, що кава і чай здатні подарувати чорному одягу нове життя. Главред розібрався, як це використовувати.
пральна машина, Кава, прання
Навіщо додавати каву і чай в пральну машину / Колаж фото ua.depositphotos.com

Хоча б раз в тиждень господині включають пральну машинку, щоб освіжити речі. Як вже давно було відомо, при сортуванні речей перед пранням необхідно звертати увагу на їх колір. Категорично не можна прати біле з чорним або біле з червоним, адже в такому випадку тканина може пофарбуватися і речі зіпсуються.

Але якщо для білого одягу є багато відбілюючих засобів і таких, які виводять плями, то що робити з чорним одягом? Згодом навіть чорна тканина може втратити свій насичений колір і одяг буде виглядати старим, що тільки додасть вам бідний вигляд.

Виявляється, цю проблему можна вирішити і на це не потрібно буде витрачати купу грошей. Згідно ще з бабусиною порадою буде достатньо взяти всього лише кави або чаю. Ці продукти точно знайдуться в кожному будинку.

відео дня

Стало відомо, що кава і чай є простим, ефективним і екологічним способом, який поверне темному одягу насичений колір. Для цього буде необхідно всього чверті склянки міцного чаю або кави. Головне не використовувати кавову гущу або чайне листя. Чай і кава будуть працювати як натуральні барвники.

Прання, пральна машина, плями, пляма
Як прати чорний одяг / ua.depositphotos.com

Як прати речі з кавою або чаєм

Краще перевірте, щоб в барабані пральної машини були тільки чорні речі. Їх краще вивернути навиворіт.

Після цього необхідно налити чай або каву прямо в мийний відсік. Необхідно вибрати температуру нижче і максимально короткий цикл прання.

Після того як машинка закінчить процес прання, речі необхідно вивісити, щоб ті висохли. Вішати їх необхідно також вивернутими навиворіт.

Важливо! Якщо є така можливість, то краще не сушіть речі в місці, куди потрапляють прямі сонячні промені. Як ми вже говорили раніше, саме сонце є найбільшим ворогом чорного одягу, адже воно призводить до того, що речі просто вигорають.

Раніше Главред повідомляв, навіщо необхідно класти лавровий лист в пральну машину. Виявилося, що це відмінний засіб, який допоможе зберегти колір одягу і навіть зробить його ще краще.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти