У Тернополі родина сектантів заморила себе голодом: жахливі подробиці

18 листопада 2021, 23:24
Сім'я жила відлюдно. Коли жінки перестали виходити з квартири і забирати листи з квитанціями, пройшли тижні, перш ніж сусіди забили тривогу.
У Тернополі родина сектантів заморила себе голодом: жахливі подробиці

У Тернополі сталася страшна трагедія - 78-річна пенсіонерка і дві її дочки 55 і 50 років.

Вони замкнулися в своїй квартирі і відмовилися від їжі і води, що призвело до трагічних наслідків. Мешканці будинку переконані, що жінки свідомо прийняли рішення піти з життя таким способом, йдеться в повідомленні Надзвичайних новин.

Сама НП сталася в п'ятиповерхівці за адресою вулиця Братів Бойчуків, 9. Як стало відомо зі слів сусідів, в квартирі пані Стефанії та її дочок Людмили і Любові на столі лежали 13 тисяч гривень, але жодних продуктів взагалі не було, окрім однієї пляшки соняшникової олії.

відео дня

Також з'ясувалося, що 55-річна жінка працювала санітаркою в лікарні, але звільнилася близько двох місяців тому.

Сім'я жила відлюдно. Коли жінки перестали виходити з квартири і забирати листи з квитанціями, пройшли тижні, перш ніж сусіди забили тривогу.

читайте такожВід голоду і холоду: на польсько-білоруському кордоні померла однорічна дитина, яка місяць жила в лісі

На початку листопада до поліції надійшов виклик від стурбованих мешканців будинку про те, що господині квартири давно не показуються, і тепер звідти йде неприємний запах.

Правоохоронці та рятувальники проникли до приміщення та виявили тіла жінок на ліжку. Пенсіонерка з молодшою донькою вже були мертвими, а старша Любов - у критичному стані.

У пресслужбі поліції Тернопільської області поінформували, що смерть жінок могла настати приблизно 2-3 тижні тому.

Даний факт був внесений до ЄРДР згідно зі статтею 115 (природна смерть) Кримінального кодексу.

Вижила, яка важила близько 30 кг, екстрено госпіталізували, і медики боролися за її життя протягом 5 днів. Але, на жаль, жінка теж померла.

За словами анестезіолога Тернопільської лікарні швидкої допомоги Романа Наконечного, пацієнтка часом приходила до тями, але нічого не пояснювала, і "контактною" її назвати було не можна.

"Попередня причина смерті є елементарне виснаження, і як наслідок поліорганна недостатність", - розповів лікар.

Сусіди вважають, що жінки вирішили заморити себе голодом з власних релігійних переконань, і таким чином "принести себе в жертву" заради такої віри.

Як розповіла Марія Яриняк, яка добре знала сім'ю покійних, вони вступили до секти Мунтяна, мали намір затягнути туди родичів і друзів, а коли з цього нічого не вийшло - перестали з ними спілкуватися.

Рідні загиблих це не заперечують, але й не коментують.

"Там знайшли 13 тисяч гривень. Очевидно, вони думали вмирати, але залишили 13 тисяч, щоб їх поховали. Це було конкретно сплановано, що вони повинні зрадити себе Богу. Ніхто їх не зачіпав, не бив, нічого. Це в їхній свідомості заклалося те, що їм потрібно померти для Бога", - висловилася Яриняк.

Поліція розслідує моторошну подію.

Як повідомляв Главред, в Одесі двоє дітей трьох і десяти років опинилися на добу замкненими в квартирі. Діти кликали на допомогу, а старший хлопчик навіть намагався вистрибнути з четвертого поверху. Мати в цей час пішла розважатися.

Читайте також

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти