Навіщо класти лавровий лист у взуття: багатьох здивує цей простий секрет

6 лютого 2023, 10:21оновлено 7 травня 2023, 16:32
Те, що ми звикли сприймати лише як приправу, насправді допоможе позбутися однієї набридливої проблеми із взуттям.
Обувь, лавровый лист
Лавровий лист допоможе позбутися неприємного запаху взуття/ ua.depositphotos.com

Лавровий лист точно є практично на кожній кухні. Проте ми звикли сприймати його лише як приправу, і мало хто здогадується, якими чудовими властивостями наділений цей продукт і як він може виручити у безлічі домашніх проблем. Наприклад, якщо вам потрібно знайти спосіб, як позбавитися від неприємного запаху взуття.

Так, як би дивно це не звучало, але кілька листочків лаврового листа – це хороший засіб від запаху у взутті.

Лавровий лист має антисептичні властивості. Він містить речовини, які не дають розвиватися бактеріям, котрі якраз і стають причинами виникнення неприємного запаху.

відео дня

Для боротьби з проблемою потрібно взяти кілька листочків лаврового листа і покласти у взуття на ніч. До ранку цей простий засіб боротиметься з неприємним запахом у взутті. Далі можна повторяти цю процедуру раз на тиждень.

Крім лаврового листа, є ще низка ефективних способів, як прибрати запах з взуття:

  • Протерти взуття всередині ватою, змоченою в оцті або перекисі водню. Але важливо не перестаратися і не намочити взуття настільки, що його після цього доведеться сушити.
  • Накрапати всередину взуття кілька крапель улюбленої ефірної олії. Найкраще допомагають лавандова або лимонна – вони гарно вбивають бактерії, які викликають неприємний запах.
  • Покласти всередину взуття сухі чайні пакетики, які за ніч вберуть у себе усі запахи.
  • Насипати всередину взуття на ніч соди, дитячої присипки або покласти активоване вугілля – вони мають властивість поглинати неприємні запахи.
  • Покладіть всередину взуття листя м’яти, шавлії або подрібнену кору дуба – це теж допоможе убити запах у взутті.

Проте потрібно пам’ятати, що за чистотою взуття варто стежити регулярно. Народні засоби можуть допомогти прибрати не дуже сильні запахи. Проте якщо ви давно не прали взуття і тепер від нього чути стійкі неприємні аромати, прості народні способи можуть уже виявитися не такими дієвими.

Раніше Главред розповідав про 5 причин, чому потрібно палити лавровий лист вдома. Під час горіння такого сухого листя виділяється специфічний аромат, який допоможе у низці ситуацій – може прибрати неприємні запахи, зняти напруження і позбавити наслідків стресу, полегшити біль і дихання тощо.

Також Главред ділився 5 способами, як позбутися неприємного запаху взуття в домашніх умовах. Щоб прибрати неприємний запах з кросівок чи іншого взуття, достатньо використати декілька підручних засобів, які у кожного є вдома.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти