Грибний відвар для квітів - суперпідгодівля для рослин, з нею зацвіте навіть грошове дерево

30 жовтня 2022, 09:57
Чи можна використовувати воду, в якій варилися гриби? Безперечно. Адже гриби містять багато корисних речовин, які так необхідні рослинам.
Грошове дерево, гриби
Грибний відвар для квітів - в чому користь і як застосовувати / Фото pixabay.com

Кімнатні рослини потрібно підгодовувати, інакше ніколи не дочекатися ні пишного листя, ні хорошого цвітіння. Якщо ваші зелені улюбленці будуть "голодувати", то можуть не лише захворіти або почати чахнути, але навіть загинути. Швидкою допомогою для таких рослин може бути просте добриво для квітів, яке легко приготувати в домашніх умовах. Йдеться про грибний відвар для квітів. Вже наступного дня після такої підгодівлі рослини почнуть оживати і розправляти листочки.

Про те, як доглядати товстунку, щоб вона порадувала цвітінням, читайте в матеріалі: Принесе у ваш будинок щастя і достаток: як змусити цвісти грошове дерево - простий спосіб.

Ще одна популярна рослина може принести заміжжя та купу грошей: Як змусити цвісти доларове дерево - простий спосіб.

відео дня

Грибний відвар для квітів - користь

Гриби містять багато корисних речовин. У них є білок, азот, йод, кальцій та інші елементи, які так необхідні рослинам.

Важливо збирати гриби далеко від доріг, там, де вони будуть чистими і послужать дуже хорошу службу вашому домашньому квітнику.

Як приготувати грибний відвар для поливу квітів

Для приготування диво-підгодівлі підійдуть практично будь-які їстівні гриби: свинушки, сироїжки, маслюки, чорнушки, грузді. Можна використовувати не цілі гриби, але й їхні відходи.

Замочіть подрібнені гриби в пропорції 1:1. Через добу настій злийте, а гриби ще раз залийте водою. Ще через добу грибна вода для поливу буде готова.

В якості підгодівлі можна використовувати і грибну воду після варіння грибів. Головне - у відварі не повинно бути солі. Рідину потрібно розбавити водою в рівних пропорціях. Отриманим засобом поливають квіти під корінь. Якщо розвести відвар водою в співвідношенні 1:3, то рідина підійде для обприскування.

Щоби поліпшити грибний відвар, йому потрібно дати настоятися протягом 5-7 днів - так в ньому з'явився азот і корисні бактерії. Для поливу під корінь настій розводять водою в співвідношенні 1:3.

В кінці літа можна зробити настій з грибів і старого варення і підгодовувати на початку вересня полуницю, дерева і чагарники. Для цього потрібно наповнити бочку 200 л водою і покласти в неї 1 л старого варення і 2-3 відра лісових грибів. Суміш повинна настоюватися 10-15 днів — поки настій не почне бродити. Далі його потрібно процідити, розбавити водою в співвідношенні 1:10 і поливати рослини.

Відходи грибів можна закопувати в грядки. В результаті земля стає м'якою та родючою - на ній все добре ростиме без додаткових добрив.

Сушені гриби можна використовувати для замочування насіння перед пророщуванням. 15-20 г сушених грибів залити теплою водою (200 мл), настоювати протягом доби. Потім процідити і замочити в цьому настої насіння на 3-4 години.

Що можна полити грибним відваром

Грибною водою можна поливати яблуні, смородину, агрус (2-3 літри на один кущ), флокси, гортензії.

Грибний відвар сподобається грошовому дереву і декабристу. Вони отримають харчування для активного росту і навіть зацвітуть.

В цілому, рослини, які поливають настоєм протягом усього грибного сезону, виглядають більш здоровими і яскравими, ніж ті, які поливають звичайною водою.

Раніше Главред писав, як приготувати перевірене добриво для кімнатних квітів з касторової олії та води.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти