Сигаретний попіл - унікальне добриво для кімнатних рослин: як застосовувати і в чому користь

Сигаретний попіл як добриво для кімнатних квітів - як застосовувати / Фото pixaby

Попіл від сигарет дасть рослині сили та енергію для цвітіння, допоможе відновити водний баланс і захистить від розвитку різних хвороб.

Ні для кого не секрет, що зола - унікальне і універсальне добриво для кімнатних рослин. Але в умовах квартири неможливо приготувати таке добриво для квітів в домашніх умовах. Безумовно, золу можна купити або заготовити влітку на природі. А можна використовувати те, що є під рукою, особливо якщо у вашій родині є курці, оскільки підгодовувати рослину можна попелом від сигарет.

Сигаретний попіл (зола) для квітів - в чому користь

Основою сигарет є тютюн - природний концентрат радіонуклідів. Вони здатні витягати радіоактивні елементи із землі, тим самим, покращуючи якість ґрунту. Сигаретний попіл має ті самі властивості.

Попіл від сигарет - це вогнетривка рослинна зола. Опинившись у вологому ґрунті, вона вільно контактує з нею і збільшує процентний вміст лугу. Луг же сприяє розкисленню ґрунту, з якого квіти отримують якісне харчування.

Важливо враховувати, що нині при виробництві сигарет тютюн змішують з різними речовинами. Тому краще було б використовувати попіл від сигар або набити трубку доморощеним тютюном. Але досвідчені квітникарі, які використовують сигаретний попіл як добриво, кажуть, що і цей спосіб працює непогано.

Склад і властивості сигаретного попелу (золи)

Сигарний попіл складається в основному з кальцію, калію, марганцю, кремнію, хлору, фосфору. В принципі, склад цих речовин в попелі приблизно однаковий незалежно від походження тютюну.

Отже, якщо ви будете використовувати попіл від сигарет як добриво, то ви зможете:

Читати такожПринесе у ваш будинок щастя і достаток: як змусити цвісти грошове дерево - простий спосіб

Як удобрювати кімнатні квіти сигаретним попелом

Підгодовувати рослини попелом дуже легко - можна використовувати сухе або рідке добриво.

При першому способі досить час від часу (наприклад, кілька разів на тиждень) висипати попіл в вазон, щоби він сам проникав у землю.

Важливо: ґрунт повинен бути вологим, щоби бактерії могли його переробити і перетворити на гумус.

Другий спосіб: 2 ложки золи розбавити літром теплої води. Отриману суміш потрібно настоювати впродовж двох-трьох днів. Добриво можна використовувати двічі на місяць в якості поливу.

Один полив з розрахунку від 50 мл і більше залежно від розміру рослини.

Коли не можна використовувати попіл від сигарет як добриво для кімнатних рослин

Як повідомляв Главред, макуху кави можна використовувати як добриво для домашніх квітів. Як застосувати кавову гущу, читайте тут.

Вам також може бути цікаво:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти