Апельсинова вода для орхідей: як приготувати домашнє добриво для пишного цвітіння

10 січня 2023, 12:45
Якщо ви замислилися, чим підгодувати орхідею для рясного цвітіння, то відповідь проста - приготуйте апельсинову воду. Тропічна красуня буде у захваті.
Апельсинова вода для орхідей
Апельсинова вода для орхідей - перевірене добриво для цвітіння рослини / Фото ua.depositphotos.com, скріншот

У холодну пору року цитрусові - часті гості в кожній родині. Лимони, мандарини, апельсини до смаку практично всім. Досвідчені господині знають, як застосувати кірки від цитрусових для чищення посуду або усунення неприємних запахів. А квітникарі зі стажем не викидають шкірку, тому що з неї можна приготувати перевірене добриво для кімнатних квітів в домашніх умовах. Раніше Главред писав, чим корисна лимонна вода для орхідей, а зараз розберемося, навіщо поливати орхідею апельсиновою водою та як її приготувати.

Апельсинова вода - це фактично аналог або ж альтернатива препарату Аскорутин (містить вітаміни C і Р). Його часто застосовують для підгодівлі квітів в домашніх умовах. Якщо поливати орхідеї апельсинової водою, то вони зазеленіють і будуть пишно цвісти.

Як приготувати апельсинову воду для орхідеї

Для приготування добрива знадобляться кірки від одного апельсина. Їх потрібно порізати дрібними кубиками або подрібнити в блендері.

Далі апельсинові шкурки заливаються літром води кімнатної температури. Апельсинову воду потрібно настоювати упродовж доби, потім - процідити через ситечко.

Орхідею потрібно пролити цим цитрусовим настоєм. Вазон з квіткою ставиться в тазик, і коріння рослини проливається апельсинової водою.

Апельсинова вода для орхідей: як приготувати домашнє добриво для пишного цвітіння
Як пролити орхідею апельсиновою водою / скріншот

Орхідею потрібно залишити у воді на 10 хвилин, якщо в ґрунті є соснова кора. Таким чином коріння встигне засвоїти всі корисні речовини. Вже за кілька днів після застосування цього добрива ви побачите, як зазеленіє листя і в цілому покращає квітка.

До слова, можна приготувати таку корисну підгодівлю швидше - для цього потрібно взяти свіжовичавлений сік апельсина, а не шкурки. В цьому випадку апельсинова вода готується з розрахунку одна чайна ложка свіжовичавленого соку апельсина (5 грам) на літр води.

Якщо ви використовуєте препарат Аскорутин, то знадобляться 2 таблетки на літр води.

Дивіться відео - Як приготувати добриво для орхідей з апельсинових кірок:

Раніше Главред писав, чому не можна вдома тримати грошове дерево і як правильно посадити грошове дерево, щоби удома водилися гроші.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти