Чоловікам поверне колишню міць, жінкам допоможе знайти кохання: як змусити цвісти антуріум

6 серпня 2022, 03:23
Якщо антуріум зацвів, значить в житті настане біла смуга, вдома пануватиме любов, гармонія та яскраві емоції. Як же змусити цвісти "чоловіче щастя"?

Антуріум
Антуріум не цвіте, що робити? Всі секрети догляду / Фото ua.depositphotos.com

Антуріум - незвичайна тропічна та дуже красива квітка, якій приписують магічні властивості. Її ще називають "чоловічим щастям", проте рослина прекрасно впишеться в побут не лише представників сильної статі. Якщо чоловікам він допоможе швидко відновити сили і повернути чоловіче здоров'я, то жінкам принесе зустріч з другою половинкою. Якщо ж антуріум зацвів - значить в житті настане біла смуга, вдома пануватиме щастя, гармонія та яскраві емоції. Саме тому квітникарям дуже хочеться, щоби "чоловіче щастя" порадувало цвітінням, але не всім не щастить, і вони гадають, чому ж не цвіте антуріум.

Як часто цвіте антуріум

Антуріум родом з Америки. У тропіках або субтропіках "чоловіче щастя" цвіте без перерви. Але в умовах міської квартири неможливо створити ідеальні умови. Крім того, багато хто припускається помилок в догляді. Якщо застосувати деякі хитрощі, то все ж таки можна домогтися цвітіння рослини впродовж усього року.

Чому не цвіте Антуріум в домашніх умовах

Часто антуріум не цвіте через затісний або занадто просторий вазон.

Антуріум любить пористий ґрунт. Якщо ж він занадто щільний, в нього не зможе вільно і рівномірно проникати повітря і волога. Щоби квітці було максимально комфортно, потрібно змішати перегній, торф, перліт і ґрунт для орхідеї (або подрібнене деревне вугілля, дрібний гравій, пропарену кору хвойних дерев). Кислотність ґрунту повинна бути на рівні 6,5-7,0. Посадивши в таку суміш антуріум, ви забезпечите йому правильне харчування.

Рослині може не вистачати світла, адже саме тривалість і яскравість світлового дня грають вирішальну роль у цвітінні. Якщо ви помітили, що забарвлення листя стала бляклим, а живці витягуються, то рослину слід перенести в місце, яке освітлюється краще, або використовувати лампи для створення додаткового освітлення.

Правильний полив і вологість повітря - запорука цвітіння антуріума, адже рослина родом з вологого клімату, де дощі йдуть ¾ року. Пересохла квітка точно не стане викидати бутони.

Поливати "чоловіче щастя" потрібно часто. Але обсяг води не повинен перевищувати того, що рослина може засвоїти. Ґрунт завжди повинен бути у вологому стані, але не дуже сирим.

Ідеальна вологість для антуріума повинна бути наближена до 100%. У квартирі такі умови створити навряд чи вдасться, тому рослину можна обприскувати з пульверизатора. Також можна наповнити водою звичайний піддон з гравієм і поставити туди горщик з "чоловічим щастям". Це допоможе домогтися комфортних умов для його цвітіння.

Щоби "чоловіче щастя" порадувало цвітінням, важливо прибирати зів‘ялі квіти. Перевантаженість зів'ялими квітами також може бути однією з причин, чому антуріум не цвіте.

Як зробити, щоб антуріум зацвів

У період активного росту (з весни до осені) рослині необхідно додаткове харчування. Найкраще підгодувати її фосфором, оскільки саме фосфор стимулює зростання бутонів і цвітіння.

Якщо ж ви створили всі умови, але антуріум все одно не цвіте, то можна піти на хитрість. Щоби стимулювати цвітіння, в кінці лютого - на початку березня потрібно полити "чоловіче щастя" м'якою водою температурою +40-50 °С. Такий полив буде стресом, який може сприяти цвітінню. Таку процедуру можна проводити лише один раз на рік.

Антуріум не цвіте, що робити - дивіться відео:

Антуріум - прикмети

Рослина здатна позбавити членів сім'ї від апатії, гармонізує обстановку в будинку, активізує зміни в діловій сфері. Квітка підсилює інтуїцію. Ідеальне місце для антуріума - спальня і вітальня.

Вважається, що рослина "чоловіче щастя" вбирає негатив, натомість життя господарів будинку наповниться радістю.

Антуріум допомагає чоловікові відновити сили, поліпшити потенцію, зробити сексуальне життя регулярним і повернути колишню міць і чоловіче здоров'я.

Корисний антуріум і чоловікам, які щодня спілкуються з людьми. Квітка допоможе нормалізувати психічний стан, впоратися з поганим настроєм, додасть сил для нових звершень.

Жінкам квітка допоможе знайти другу половину, причому коханий буде носити свою даму на руках. Однак купувати квітку самій не можна, її потрібно отримати у подарунок.

Рослина може попереджати і про небезпеку. Якщо Антуріум "плаче" (на листочках з'являються крапельки роси), значить на господарів чекає погіршення фінансового становища і хвороби молодших членів сім'ї. При цьому тривалість цього явища розповість, наскільки довго триватиме чорна смуга.

Раніше Главред писав, як змусити "жіноче щастя" рясно і пишно цвісти.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти