Не робіть так ніколи: експерт розповіла, як знищити імунітет та потрапити до лікарні

11 листопада 2021, 01:10
Незвичайним чином вона дала рекомендації в різних ситуаціях, з якими може зіткнутися людина.
лікарня, коронавірус
Кілька антисоветів, як швидко занапастити імунітет / УНІАН

Біолог, радіоведуча, медична журналістка, консультантка зі здорового способу життя Дарка Озерна надала список шкідливих порад, дотримуючись яких людина може знищити свій імунітет і нашкодити здоров'ю

Таким незвичайним чином у своєму Telegram-каналі, експерт дала рекомендації в різних ситуаціях, з якими може зіткнутися людина.

Спіть якомога гірше

"Лягайте то о 3 ночі, то о 9 вечора, іноді спите вдень, і ніколи не майте чіткого режиму сну і бадьорості, заливайтеся кавою протягом дня", - радить експерт.

відео дня

А ще бажано все читати з телефону і не вимикати нічник, краще - Блакитний, коли ви спите.

"У спальні опалення має бути на максимумі, а вікна щільно закриті. Безпосередньо перед сном бажано поїсти смаженої картоплі з сирою цибулею. Якщо вам важко заснути, випийте склянку чогось міцного", - додала Озерна.

Результатом такого режиму буде те, що ваша імунна система поламається і запалення вийде з-під контролю.

Стресуйте сильніше

"Немає такої речі, що не могла би стати приводом для волання. Кава залила плиту? Пташка ляпнула на куртку? В інтернеті хтось неправий? Коханий не прибрав свою тарілку сам? Дитина впала в супермаркеті і вимагає кіндера? Подружка запостила сторіз з курорту?",- іронізує Озерна.

Якщо ви будете так накручувати себе, вашим вірним супутником стане гормон стресу - кортизол.

читайте такожНазваний корисний продукт, який позбавить від гіпертонії, холестерину і допоможе судинахКортизол, який виділяється під час гострої стресової реакції в принципі потрібен. Але коли кортизолу постійно дуже багато, тоді нейрони нарешті починають гинути, колаген в шкірі руйнуватися, а всі налагоджені процеси в імунній системі йдуть шкереберть.

Відмовтеся від рослинних продуктів назавжди

"Жодних яблук, картоплі, петрушки, горошку, буряків, сочевиці, волоських горіхів, та гарбузів з баклажанами... Бо там всюди як не клітковина, так улюблені кишковою мікробіотою поліфеноли... Воно вам треба?",- пише експерт.

Озерна для вбивства імунітету радить їсти білий рис, білий хліб, солодощі, масла і маргарини, все приготоване у фритюрі, або упаковане і тривалого зберігання. А для кращого ефекту це все треба запити горілкою або колою, а краще все разом.

Якщо що - пийте антибіотик

Нежить, головний біль, підозра на ковід - все це привід закинутися антибіотиком останнього покоління. Щоб одна таблетка гривень 450 коштувала - ось тоді "це тема".

"Антибіотик доб'є всіх корисних бактерій, що колись у вас жили, що, в свою чергу, зіпсує і без того хиткі Налаштування імунної системи", - додала Озерна.

Ніколи не тренуйтеся

Адже фізично активні літні люди мають значно кращий імунну відповідь: як вроджений, так і специфічний, і розвивають більш потужний імунітет після вакцинації.

"Або, як тренуєтеся, нехай це будуть марафони або триатлон. Після них якийсь час імунна система занепадає", - говорить Озерна.

Якщо захворіли-ні за що, ні за яких обставин не їжте юшку або бульйони

читайте такожДієтолог назвала продукти, здатні протистояти коронавірусуАдже в них містяться амінокислота глутамін, яка при інфекціях або відновленні після травм стає основним паливом клітин імунної системи. А без неї вони погано себе почувають і не активуються на виклики навіть.

"Тому захворіли? Тільки мед, мед і ще раз мед. Ну, хіба разом з пилком, елеутерококом і імбиром", - іронізує Озерна.

Не вакцинуйтеся

Нічого вводити в тіло шматки збудника, які не готові викликати хворобу. Ось буде вірус або бактерія - тоді тіло саме розбереться.

"А так просто чогось вчити, щоб вона потім швидко зреагувала? А що як не згодиться, що тоді робити з тими антитілами в крові?",- підсумувала Озерна.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти