Дуже суха шкіра взимку: Комаровський розповів, що робити в домашніх умовах

31 січня 2022, 09:19
Доктор Комаровський назвав причини пересихання шкіри і пояснив, як зволожити суху шкіру в холодну пору року, якщо вам не допомагає крем.
Комаровський
Комаровський розповів , як боротися із сухістю шкіри / Колаж ua.depositphotos.com

Якщо у вас дуже суха шкіра обличчя і ви думаєте, що робити в домашніх умовах, то варто звернути увагу на вологість повітря в квартирі. Крім того, потрібно користуватися захисними кремами.

Відомий український лікар Євген Комаровський розповів на своєму YouTube-каналі, як зволожити суху шкіру обличчя й тіла в холодну пору року.

Чому сохне шкіра на руках і на обличчі

Комаровський назвав причини пересихання шкіри. За словами лікаря, коли ми виходимо на холод, то має місце безпосередній контакт холодного повітря зі шкірою рук і обличчя. При цьому виникає спазм судин шкіри, щоби організм не втрачав тепло. Таким чином капіляри в шкірі закриваються, це погіршує її кровопостачання.

Шкіра сохне зокрема і через низьку вологість повітря. Під час опалювального сезону в багатьох квартирах сухе і тепле повітря. Через це шкіра також стає сухою.

Як зволожити суху шкіру взимку

Комаровський радить підтримувати температуру повітря в спальні на рівні 18-20 градусів тепла. Оптимальна вологість повітря повинна становити від 40 до 60%.

Вологість повітря можна заміряти за допомогою дешевого приладу, який називається гігрометр. А регулювати повітря можна за допомогою побутового зволожувача повітря.

При виході на вулицю необхідно використовувати захисні креми, які захищають від морозу і вітру. А повернувшись додому, особливо перед сном, потрібно використовувати зволожуючі креми, а також креми, які отримали назву емоленти. Вони не дозволяють шкірі втрачати вологу.

Довідка. Емоленти (від франц. molle - м'який) - косметичні продукти, що поєднують в собі ефективні пом'якшувальні, зволожуючі, регенеруючі та антиоксидантні компоненти. Це можуть бути креми, лосьйони, мазі, замінники мила або шампуні.

Як повідомляв Главред, раніше експерти пояснили, чому "літній" крем для обличчя не лише не спрацює взимку, але і може завдати шкоди шкірі.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти