Проявляється лише під час сну: медики назвали дивний симптом Омікрону

24 грудня 2021, 04:40
Це ще одна ознака, яка відрізняє новий штам коронавірусу від попередніх.
Проявляється лише під час сну: медики назвали дивний симптом Омікрону
Медики назвали дивний симптом, який свідчить про інфікування Омікроном / ua.depositphotos.com

Люди вже звикли до того, які симптоми має коронавірус, і тому після зараження за певними ознаками можуть здогадатися про те, чим саме захворіли. Проте медики кажуть, що штам Омікрон може мати ще одну дивну ознаку, за наявності якої можна здогадатися про інфікування.

Тривожним побічним ефектом захворювання штамом Омікрон може бути сонний параліч, пише The Mirror.

Якщо в людини виникає сонний параліч, вона не може рухатися чи говорити, коли засинає або прокидається.

відео дня

"Це може бути страшно, але це безпечно, і більшість людей можуть стикатися з таким лише раз чи двічі в житті", – пояснили у Національній службі охорони здоров’я Великої Британії.

Медикам поки не відомо, чому сонний параліч частіше проявляється у тих, хто захворів на COVID-19. Попередньо припускається, що це може бути пов’язано зі стресом і тривогою, посттравматичним стресовим розладом, нарколепсією чи безсонням.

Експертка з терапії сну доктор Кет Ледерле вважає, що такий симптом пов'язаний саме зі стресом, рівень якого зростає серед людей через пандемію.

"Більш імовірно, що поява сонного паралічу пов’язана зі стресом, який виникає внаслідок великих змін у тому, як ми живемо нині. Невизначеність і занепокоєння, з якими ми маємо справу, впливають на нашу систему сну", – зазначила експертка.

Раніше британський лікар назвав основний симптом Омікрон-штаму COVID-19, посилаючись на свіже дослідження південноафриканських лікарів. Так, сильне потовиділення під час сну може свідчити про те, що людина заражена Омікроном.

Також експерт раніше розповів, що найбільший мінус штаму Омікрону тому, що він більш заразний, ніж усі інші штами коронавірусу. Хвора людина може інфікувати більше людей навколо себе.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти