Магнітні бурі у грудні 2021: графік, коли буде найважче

1 грудня 2021, 15:12
Прогноз магнітних бур на грудень 2021 року дізнався Главред. Коли варто очікувати проблем із тиском і головою – читайте в матеріалі.
Магнітні бурі грудень 2021 розклад, коли будуть
Магнітні бурі грудень 2021 - розклад, коли будуть / 1zoom.ru

Прогноз магнітних бур на грудень 2021 обіцяє чотири небезпечні періоди. Два з них будуть дуже затяжними і сильними: прогнозується, що на піку ці магнітні бурі в грудні 2021 досягнуть червоної позначки.

Коли будуть магнітні бурі в грудні 2021 року і як уберегти від них своє здоров'я - читайте на Главреді.

Навіщо знати дати магнітних бур в грудні 2021

Магнітні бурі провокують прискорене серцебиття, підвищений артеріальний тиск, в ці періоди погіршується самопочуття в цілому.

Найбільше страждають від магнітних бур метеозалежні люди (а до цієї категорії, за статистикою, належить кожен третій житель нашої планети). Але геомагнітні коливання також можуть чинити негативний вплив на людей зі зниженим імунітетом, із хронічними захворюваннями, вагітних, дітей і літніх осіб.

Тому так важливо знати, коли магнітні бурі: прогноз допоможе підготуватися до негативного впливу, скорегувавши свій раціон і звички.

Календар магнітних бур у грудні 2021

Різдвяні та новорічні свята 2021 пройдуть неспокійно.

  • Магнітна буря 1-4 грудня 2021. Це буде удар середньої сили - до 4 балів. Найбільше скаржитися на погоду будуть ті, хто мучиться хронічними головними болями і у кого в анамнезі є серцево-судинні захворювання.
  • Магнітна буря 12-14 грудня 2021. Пік її припаде на 13 грудня. За попередніми даними, це буде найсильніша магнітна буря місяця й одна з найсильніших магнітних бур року: вчені припускають, що на піку вона досягне позначки 7 балів. Її вплив відчують навіть здорові люди.
  • Магнітна буря 17-18 грудня 2021. Ще один удар, наслідки якого зачеплять і День святого Миколая - неділю, 19 грудня. Очікується, що на піку вона досягне 4 балів, тому будь-які надмірні фізичні та емоційні навантаження в цей період протипоказані.
  • Магнітна буря 30-31 грудня 2021. В останні два дні цього року можуть фіксуватися підвищена стомлюваність і перепади настрою. Ситуацію погіршать передсвяткові клопоти і новорічне застілля, яке багате на жирну їжу й алкоголь (а саме ці продукти і не рекомендується вживати в дні магнітних бур).

Дати магнітних бур в грудні 2021 можуть коригуватися – тому важливо стежити за актуальною інформацією на цю тему на нашому сайті.

Як пережити магнітні бурі в грудні 2021 року без проблем для здоров'я

  1. У період геомагнітних збурень нам усім потрібно більше свіжого повітря. Тому важливо в ці дні більше гуляти на природі. Програма мінімум - частіше провітрювати приміщення, в яких перебуваєте.
  2. Додати в своє меню продукти, що зміцнюють стінки судин і позитивно впливають на кровотік та обмінні процеси: це морква, цитрусові фрукти, яйця тощо. Також варто ретельно стежити за дотриманням здорового водного балансу. У тому числі потрібно тимчасово відмовитися від продуктів, які затримують в організмі воду: це копченості, гострі, смажені і солоні страви.
  3. Знизити тривогу і безсоння допоможуть медитативні практики: йога, медитація, приємне спілкування.

Раніше ми писали про те, що робити, якщо болить голова при магнітних бурях. Медикаменти при головному болю – не завжди є кращим рішенням.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти